Verenigde Zaken
Image default
Personeelszaken

5 tips voor een geslaagd bedrijfsuitje

Ben je nog op zoek naar een uniek bedrijfsuitje voor je bedrijf? En dan hebben we het echt over een bedrijfsuitje die je niet vaak tegenkomt en waar nog lang over wordt gepraat door alle collega’s. Dan zal je toch echt even goed moeten nadenken, want met een uitje naar een restaurant ga je het niet meer redden. Ben je op zoek naar inspiratie en heb je wat tips nodig? Lees dan snel verder! 

Wees origineel

Door het kiezen van een originele activiteit zorg je ervoor dat er langer wordt nagepraat over het uitje. Kies bijvoorbeeld voor een Vespa tour langs de mooie plassen. Tijdens zo’n tocht kunnen jullie gezellig bijkletsen en genieten van de mooie natuur. Wil je toch nog net even wat actievers doen? Ga dan met het hele team op bushcraft cursus! Zo leer je op deze manier overleven in de natuur en werk je als één team samen. Hoe vet is dat?! 

Maak er geen teambuilding activiteit van! 

Wanneer je een bedrijfsuitje organiseert is het belangrijk om hier geen teambuilding activiteit van te maken. Deze twee activiteiten moet je gescheiden houden. Waarbij het met teambuilding ook echt daadwerkelijk gaat om samen te werken en elkaar beter te leren kennen is een bedrijfsuitje gewoon een activiteit waarbij alle collega’s gaan ontspannen en gewoon een leuke tijd beleven. Je collega’s moeten daarom ook niet het idee hebben dat dit ook onder ‘werk’ valt, wat bij teambuilding activiteiten wel vaak het geval is. 

Plan ruim van te voren 

Zeker wanneer je ervoor kiest om een bedrijfsuitje te organiseren in een drukke stad is het belangrijk om op tijd te plannen. Vooral wanneer het gaat om een op maat gemaakt programma of een boeking van een activiteit. Met name in de weekenden zit het in grote steden al snel vol. Daar verkijken organisatoren zich nog wel eens op. Wees daarom op tijd en plan ruim van te voren! 

Laat het budget geen belemmering zijn! 

Het ene bedrijf besteedt natuurlijk iets meer geld aan zijn bedrijfsuitjes dan het andere. Dat is ook helemaal niet erg, want een kleiner budget betekent niet dat je geen geslaagd en uniek bedrijfsuitje kunt organiseren. Het is hierbij belangrijk om vooraf te bepalen wat belangrijk is en hiervoor een budget te bepalen. Een budget geeft je namelijk kaders en een bedrijfsuitje hoeft niet onbetaalbaar te zijn. Probeer juist met beperkte middelen waarde toe te voegen aan het personeelsuitje. Het team zal het vast en zeker waarderen!