Verenigde Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

4 Tips voor het vergroten van je zelfvertrouwen op het werk

Zelfvertrouwen op het werk kan van cruciaal belang zijn voor jouw succes. Zelfvertrouwen kan er namelijk voor zorgen dat je gemotiveerder en ambitieuzer bent, minder angstig en gestrest werkt, en uiteindelijk beter jouw carrière kan uitbouwen en duurzame werkrelaties creëert. Hoe vergroot je jouw zelfvertrouwen op het werk precies? De volgende strategische stappen bieden je de mogelijkheid om jouw zelfverzekerdheid op de werkplek te laten stralen!

  1. Maak kennis met nieuwe vaardigheden

Naast het ontwikkelen van jouw huidige vaardigheden, kan het leren van volledig nieuwe vaardigheden een blijvend effect hebben op jouw algehele zelfvertrouwen. Kies ervoor om jouw werkontwikkeling te oefenen en je zult er versteld van staan hoe je jouw zelfvertrouwen een boost kan geven! Doordat je jouw capaciteiten en motivatie om jouw kennis te ontwikkelen aanspreekt, kun je deze toepassen op het werk, wat kan helpen bij het verhogen van je productiviteit, het verbeteren van je vermogen om georganiseerd te blijven en jezelf in staat te stellen met meer vertrouwen nieuwe taken op je te nemen.

  1. Stel doelen op

Het stellen van carrièredoelen op korte en lange termijn kan van invloed zijn op de manier waarop u uw sterke punten en succes ziet. Overweeg een doel voor uzelf te stellen om een algemene bekwaamheid of nieuwe vaardigheid te ontwikkelen. Meet uw succes verder door kleine doelen te stellen om u te helpen uw resultaat te bereiken. Het evalueren van elk klein succes in het bereiken van een groter doel kan helpen je zelfvertrouwen te vergroten omdat je kunt zien waar je effectieve strategieën toepast om je ontwikkeling te bevorderen.

  1. Leer van je fouten

Fouten zijn er om van te leren. Ze zijn bovendien vrijwel onvermijdelijk bij het implementeren van verbeterplannen en doelstellingsstrategieën. Hoewel het moeilijk kan zijn om mislukking te accepteren, ligt de sleutel in succes in het onderzoeken van jouw fouten. Wanneer je leert van je fouten, kan dit van invloed zijn op hoe je jouw vaardigheden toepast in toekomstige processen.

4. Verlaat je comfortzone

Deze laatste strategie kan misschien lastig zijn om toe te passen, maar het verlaten van je comfortzone is een van de meest effectieve manieren om meer vertrouwen in je carrière te krijgen. Heb je bijvoorbeeld altijd al een hekel gehad aan het geven van presentaties voor het hele team, dan zou je uit je comfortzone kunnen stappen door je beschikbaar te stellen als vrijwilliger om de volgende presentatie te geven, of dit samen te doen met een teamgenoot. Zo kun je die angst de baas worden en je zelfvertrouwen een boost geven!


Training en coaching kunnen een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van het zelfvertrouwen op de werkvloer. Is jouw team op zoek naar teamontwikkeling met behulp van een multidisciplinair team dat een op maat gemaakt verbeteringsplan kan toepassen op de werkvloer? Kijk dan eens op BeMotion voor onder meer training, coaching en teambuilding!

https://www.bemotion.nl/