Verenigde Zaken
Image default
Elektronica en elektriciteit

Keukenlampen boven aanrecht

Keukenlampen boven aanrecht

Er zijn veel opties voor hanglampen boven het aanrecht. Het is belangrijk om na te denken over de verschillende soorten keukenverlichting en hoe u een lichtplan maken kunt dat goed werkt in uw ruimte. Deze blogpost helpt u de verschillende soorten keukenverlichting te begrijpen en hoe u de juiste kiest voor uw ruimte.

Soorten keukenverlichting

Er zijn veel verschillende soorten keukenverlichting. De meest voorkomende zijn algemene verlichting, taakverlichting en sfeerverlichting. Het is belangrijk om een combinatie van deze verschillende soorten verlichting in uw keuken te gebruiken om een goed verlichte ruimte te creëren.

Algemene verlichting: Algemene verlichting is het meest voorkomende type keukenverlichting. Zij wordt meestal gebruikt om de hele keuken te verlichten en bestaat in verschillende vormen, zoals inbouwspots en tracklights.

Taakverlichting: Taakverlichting wordt gebruikt om licht te verschaffen voor specifieke taken zoals koken of voedselbereiding. Ze kunnen aan het plafond worden gehangen of op het aanrecht worden geplaatst. Taakverlichting kan fluorescerend, gloeiend of LED zijn.

Accentverlichting: Accentverlichting wordt gebruikt om specifieke objecten te markeren, zoals schilderij spotjes. Ze kunnen in het plafond worden ingebouwd, aan het plafond worden gehangen of op het aanrecht worden geplaatst.

De juiste hanglampen voor uw keuken kiezen 

Bij het kiezen van keukenlampen boven het aanrecht is het belangrijk rekening te houden met de grootte van uw ruimte en het soort activiteit dat er zal plaatsvinden. Als u een kleine keuken hebt, zult u kleinere lampen willen kiezen die niet te veel ruimte innemen. Heeft u een grote keuken, dan kunt u beter kiezen voor grotere lampen die meer licht geven. Als u veel kookt en voedsel bereidt in uw keuken, zult u heldere lampen willen kiezen die u helpen zien wat u doet. Als u wilt specifieke gebieden van uw keuken te markeren, wilt u accent lampen die de aandacht zal vestigen op die gebieden te kiezen.

Hoeveel lumen boven het aanrecht? 

Hoeveel lumen u nodig heeft boven uw aanrecht hangt af van de grootte van uw ruimte en het type activiteit dat daar plaatsvindt. Een kleine keuken met weinig activiteit heeft misschien maar 800 lumen nodig, terwijl een grote keuken met veel activiteit 3000 lumen of meer nodig heeft.

Waar plaats je verlichting in de keuken? 

Bij het plaatsen van verlichting in uw keuken is het belangrijk een lichtplan te maken dat goed werkt in uw ruimte. U moet overheadverlichting plaatsen in de buurt van de hoeken van uw kamer en taakverlichting in de buurt van waar u werkt aan taken zoals koken of voedselbereiding. U moet ook accentverlichting plaatsen in de buurt van gebieden die u wilt benadrukken, zoals kunstwerken of kasten.

Er zijn veel opties voor keukenlampen boven aanrechtbladen, maar het is belangrijk om de verschillende soorten keukenlampen te overwegen voordat u een beslissing neemt over welke u voor uw ruimte moet kiezen. Bovenlichten bieden algemene verlichting voor de hele ruimte, terwijl taak- en accentverlichting helpen om specifieke gebieden te verlichten waar wordt gekookt of andere activiteiten plaatsvinden. Bij het kiezen van lampen voor uw keuken is het ook belangrijk om na te gaan hoeveel lumen ze produceren en waar ze moeten worden geplaatst om een goed verlichte ruimte te behouden.

https://123lampenshop.nl/verlichting-kiezen/keuken-lampen-boven-aanrecht/