Verenigde Zaken
Image default
Personeelszaken

Veilig werken met de juiste beschermingsmiddelen

Het is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden dat er bij de voedselbereiding en in de gezondheidszorg veilig wordt gewerkt. In de voedselverwerkende industrie wordt steeds meer aandacht besteed aan het voorkomen van de overdracht van bacteriën en virussen van mensen naar het voedsel. In de gezondheidszorg is het belangrijk dat mensen elkaar niet kunnen besmetten. Om dat te bereiken worden latex handschoenen en medische mondkapjes gebruikt. Door het gebruik van deze producten is het aantal besmettingen in de gezondheidszorg aantoonbaar omlaag gebracht. De beschermende producten zijn verkrijgbaar bij diverse online groothandels, waaronder Medicamarkt.

Medische mondkapjes

Wie op zoek is naar medische mondmaskers zal ontdekken dat het niet zo eenvoudig is om de juiste types te vinden. Gelukkig zijn er codes vanuit de Europese normering, waarmee wordt aangegeven welke mate van bescherming een mondmasker biedt. Deze codes zijn ffp1, ffp2, en ffp3. De medische mondkapjes ffp2 en ffp3 bieden voldoende bescherming voor gebruik in ziekenhuizen, laboratoria, verpleeghuizen en door huisartsen. De ffp2 variant haalt 94 procent van de in de lucht aanwezige virussen weg. De ffp3 versie beschermt zelfs voor 99 procent tegen deze ziekteverwekkers. Het is belangrijk om bij het online bestellen van deze mondkapjes goed te letten op de codes, want het verschil tussen de types is moeilijk te zien.

Latex handschoenen

Latex handschoenen worden al vele jaren gebruikt ter bescherming van handen tegen schadelijk chemische stoffen. Maar vooral in de afgelopen jaren worden ze ook toegepast om besmettingen van personen naar voedsel en personen naar elkaar tegen te gaan. Latex is gemaakt van rubber. Deze elastische wegwerphandschoenen voelen aan als een tweede huid en kunnen urenlang achter elkaar worden gedragen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei speciale versies en in vele kleuren. Doorgaans worden de blauwe varianten gebruikt door voedselbereiding industrie. Door de blauwe kleur kun je gemakkelijk zien of er een gat is ontstaan in de handschoen.