Verenigde Zaken
Image default
Detailhandel

Een spiegel goud in uw kinderslaapkamer

Een spiegel goud in uw kinderslaapkamer

Een kenmerk van een slaapkamer is een spiegel aan de muur. Deze spiegel goud dient een doel voor uw kleintje vanaf de geboorte tot aan de rest van de kindertijd. Hoewel het specifieke doel van de spiegel verandert naarmate uw baby opgroeit tot een peuter, blijft het nut ervan constant. Gedurende de hele kindertijd ondersteunt hij visuele activiteit, beweging, cognitieve ontwikkeling en onafhankelijkheid.

Essentiële details van de spiegel goud

Idealiter staat de spiegel goud van je baby in een aparte ruimte naast het kinderbed met bedlade. Voor het gevoel van orde van je kleintje is het bed bedoeld om te slapen en een andere bewegingsruimte om te spelen. Dat gezegd zijnde, als er ruimtegebrek of praktische beperkingen zijn, zullen de meeste baby’s zich prima redden als u ervoor kiest om de spiegel goud bij hun kinderbed met bedlade te zetten. Sommigen raken misschien overprikkeld door hun beeld en hebben moeite met slapen, en in dat geval kunt u proberen een andere oplossing te vinden.

Gebruik voor de kamer van uw baby liever een spiegel van plexiglas dan van echt glas omwille van de veiligheid. Als ze ertegen rollen, stoten of schoppen, vooral als ze ouder en sterker zijn, dan is het plexiglas beter bestand tegen misbruik dan echt glas. Zorg er ook voor dat de spiegel stevig aan de muur is bevestigd. Ook al is het een babyveilige spiegel, u wilt niet dat hij op uw kleintje valt. Voor het eerste levensjaar wilt u een grote spiegel goud (ongeveer 2′ hoog x 3′ breed) langs de vloerlijn, zodat hij het gezichtsveld van uw baby vult. Dit heeft de grootste invloed op hun ervaring met de spiegel.

De rol van de spiegel voor pasgeborenen tijdens de vroege babytijd

Als u uw baby voor het eerst mee naar huis neemt uit het ziekenhuis, zullen ze graag naar hun gezicht in de spiegel kijken. Als mensen kijken baby’s het liefst naar gezichten. De spiegel biedt deze aangename constante als object voor hun studie.
Kinderpsychologen geloven dat kinderen zichzelf niet herkennen in spiegels tot ze 18 maanden oud zijn, maar de spiegel is een interessante stimulans en een oefening in cognitie. Als uw baby zijn lichaam beweegt terwijl hij in de spiegel kijkt, ziet hij de andere baby identieke bewegingen maken. Dit is een ervaring met oorzaak en gevolg, en de waarheid is dat volwassenen niet volledig kunnen weten wat een baby begrijpt wanneer hij de wereld om hem heen bestudeert. De spiegel goud is gebaseerd op de werkelijkheid, en biedt een ideaal niveau van stimulatie voor uw kleintje omdat wat hij bekijkt niet sneller beweegt dan hijzelf! 
Bovendien biedt het dicht bij de spiegel liggen een open perspectief op hun hele kamer. Naarmate hun zicht verbetert, zullen ze de spiegel gebruiken om de hoeken en voorwerpen in hun slaapkamer te bestuderen, evenals de gezichten van hun ouders en verzorgers als die de kamer binnenkomen.

Tot slot stimuleert het kijken naar de spiegel voor hem tijdens de buikspiegeltijd uw baby om zich met zijn armen op te drukken en zijn hoofd op te tillen, zodat hij naar zijn eigen gezicht en de kamer achter hem kan blijven kijken. Dit werk bouwt zijn kernkracht op, die hij uiteindelijk nodig zal hebben om rechtop te zitten en te bewegen.

 

Spiegel in Montessori slaapkamer

Na ongeveer 18 maanden begrijpt je peuter volledig hoe de spiegel goud werkt. Als hij dan in de spiegel kijkt, begrijpt hij dat hij naar zichzelf kijkt. Ze kunnen nu ook de praktische toepassingen van een spiegel leren. Op dit punt kunt u overwegen de grote spiegel in te ruilen voor een spiegel die alleen het lichaam of de bovenste helft van het lichaam laat zien. Het doel is niet langer visuele stimulatie. Uw peuter hoeft nu alleen nog maar zijn eigen lichaam te zien. In dit stadium ondersteunt de spiegel de onafhankelijkheid van je peuter door hem in staat te stellen zichzelf te verzorgen. Als de spiegel eenmaal in de kamer met kinderbed met bedlade van uw kleuter staat, kunt u er een klein zelfzorgstation bij bouwen. Hier kun je een borsteltje en een doekje neerleggen. Laat je peuter zien hoe hij zijn haar borstelt terwijl hij in de spiegel kijkt, en hoe hij het doekje gebruikt om zijn gezicht af te vegen voordat hij de kamer verlaat. U kunt hem ook laten zien hoe hij ’s morgens zijn kleren moet controleren: “Sokken, broek, shirt.” Dit bevordert de zelfstandigheid van je kleintje. De spiegel goud is een mooie en eenvoudige aanvulling op de kamer van je kleintje, ongeacht de leeftijd. Hij dient verschillende doelen in verschillende levensfasen en ondersteunt de ontwikkeling van je kind op vele manieren. Hij is nuttig, klassiek en altijd relevant.

spiegel goud