Verenigde Zaken
Image default
Industriële goederen en diensten

Jaarlijks keuren van de stellingen

Stellingen keuren is verplicht

U moet, als u een magazijn heeft, de stellingen die er staan minimaal eenmaal per jaar laten keuren. Het is volgens de Arbowetgeving verplicht om de veiligheid van uw werknemers die in het magazijn werken te waarborgen. Daarom is de magazijnstelling keuren geen overbodige luxe. Voordat een stelling voor de eerste maal gebruikt mag gaan worden zal hij gekeurd moeten worden. Dit noemen we de 0 keuring.

Magazijnstelling keuren

Het is volgens artikel 7.4 van de Arbowet verplicht om, net als alle andere arbeidsmiddelen, eenmaal per jaar te laten keuren. U zou zich af kunnen vragen, als u een magazijn met stellingen heeft, wie de keuring moet uitvoeren. De stellingen keuren moet worden gedaan door een bevoegd persoon of door het bedrijfshoofd. Er mag ook gebruik worden gemaakt van een keuringsorganisme zoals het OCB. De keurders moeten beschikken over de nodige kennis en ervaring.

Waar moet een stelling aan voldoen?

Het is de stelling die aangeeft of u wel of geen vergunning nodig heeft. Wanneer een stelling hoger dan 3 meter is, vanaf de voet gemeten, moet deze voldoen aan de regels van het Bouwbesluit 2012. Het gaat hierbij om de gebruiksveiligheid en de constructieve veiligheid. Het moet niet zo zijn dat een stelling gemakkelijk gaat kantelen, wanneer er producten op worden geplaatst.

De verankering van stellingen

Wanneer er een staanderprofiel moet worden verankerd, zijn daar twee ankers voor nodig. Dit voorkomt dat er een torsie kan optreden. Deze norm is zelfs nog zwaarder, dan de Europese norm. Op de hoeken van magazijnrekken, die door bijvoorbeeld een heftruck geraakt zou kunnen worden, moeten extra aanrijdbeveiligingen worden aangebracht. De aanrijdbeveiligingen moeten aan de grond verankerd zijn om ongelukken te voorkomen. Zodra er gewerkt wordt met stellingen is het belangrijk u eerst te verdiepen in de veiligheidseisen die aan de stellingen verbonden zijn.

http://dpvmontage.nl/

Gerelateerde artikelen

verenigdezaken.nl – Hoe ziet een strak magazijn eruit?

Je producten professioneel laten verpakken door een co packing organisatie?

Een professioneel afdekzeil voor uw container kopen bij een betrouwbaar bedrijf in Rotterdam