Verenigde Zaken
Image default
Industriële goederen en diensten

IJzersterke RVS tanks van H en F geschikt tot in de meest barre omstandigheden

Roestvast staal kan worden gemaakt door verschillende grondstoffen samen te smelten. Dat wordt gedaan in een oven die speciaal hiervoor is ontworpen. Het overtollig koolstof word vervolgens verwijderd en het materiaal kan worden afgestemd. Door aanpassingen te doen aan de chemische samenstelling kan het materiaal voldoen aan de kwaliteitseisen.

Wat zijn de voordelen van rvs materiaal?

Deze materialen zijn gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik. Het kan worden gebruikt in veel verschillende branches. De moderne technieken maken het mogelijk dat roestvrij staal in alle denkbare uitvoeringen geknipt, gelast en vervormt worden.

    • Watervast

Een groot voordeel van roestvast staal is dat het watervast is. Het materiaal kan dus tegen een spetter. De kwaliteit en beschermende eigenschappen worden niet aangetast wanneer het met water in aanraking komt. Dit voordeel zorgt ervoor dat binnen de scheepvaart toegepast kan worden zonder zorgen te maken. Rvs zul je dus veel tegenkomen bij boten en schepen.

    • Duurzaamheid

Roestvast staal is duurzaam en dat brengt dus nog een belangrijk voordeel met zich mee. Het sterke materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden. Ook zal het niet slijten. Dankzij deze eigenschappen zal het staal een lange levensduur hebben en is het ook mogelijk om het te recyclen.

    • Te gebruiken in alle weersomstandigheden

Zoals al aangegeven is rvs geschikt tegen alle weersomstandigheden. Dit heeft te maken met de oxidelaag. Dat is een laag beschermt het metaal tegen alle weersinvloeden van buiten. Heb je dus producten die altijd moeten staan? Dan is rvs zeer geschikt.

Inzetten bij machines en constructies

De rvs tanks worden onder andere geproduceerd voor de voedingsmiddelindustrie en farmaceutische industrie. H en F Lichtenvoorde is een bedrijf dat geregeld machines en constructies maakt voor deze branches. Denk bijvoorbeeld aan bakkerijen. Daarnaast worden er ook fermentatietanks en bierinstallaties gemaakt. De RVS tank is dus erg breed inzetbaar.

Hoge kwaliteit

Kwaliteit is erg belangrijk in deze sector. Een bedrijf dat rvs tanks produceert, moet voldoen aan strikte processen. Zo zijn ze in staat om te voldoen aan alle richtlijnen en normen. Er wordt ten slotte een röntgenfoto gemaakt van het laswerk. Zo kunnen ze de kwaliteit van het werk garanderen. De kans op een defect product is dus bijna onmogelijk hierdoor.

https://www.henf.nl/