Verenigde Zaken
Image default
Gezondheidszorg

Een drogisterij en apotheek samen

Wat haalt u bij een drogist?

Bij een drogist kunt u medicijnen kopen, waarvoor u geen briefje van de huisarts nodig heeft. U kunt er pijnstillers kopen zoals: paracetamol, Finimal en dergelijke. Tegenwoordig wordt bij het kopen van een pijnstiller, waarvoor u geen briefje van de huisdokter nodig heeft, gevraagd of u uitleg over het gebruik van het medicijn nodig heeft. In veel gevallen zult u daarop negatief antwoorden, maar men moet het vragen. Het zijn medicijnen, die u bij een drogist kunt kopen, als ze ook niet gevaarlijk zijn bij een verkeerd gebruik. Bij een drogist kunt u naast medicijnen ook lichamelijke verzorgingsproducten kopen.

Wat haalt u bij een apotheek?

Wanneer u uw huisdokter bezoekt voor een bepaalde kwaal, kan deze een medicijn voorschrijven. Het is een medicijn dat u niet bij drogist kunt halen, maar waar u voor naar de apotheek moet gaan. In veel gevallen zal de huisarts de medicijnen, die u moet hebben, doorsturen naar de computer van de drogist. U kunt dan naar de apotheek gaan en uw medicijnen ophalen. De medicijnen die de dokter voorschrijft, worden over het algemeen vergoed door de zorgverzekeraar. Bij een apotheek kunt u tegenwoordig ook al vaak lichaamsverzorgende producten kopen.

De AGA Apotheken

Voor medicijnen, met of zonder een briefje van de huisarts, kunt u naar de AGA Apotheek gaan. De AGA is een combinatie van een apotheek en een drogisterij. Woont u in Apeldoorn, dan kunt u voor uw lichaamsproducten naar de drogisterij Apeldoorn gaan. U kunt daarvoor ook naar de AGA-apotheek in Apeldoorn gaan, omdat u er zowel de medicijnen op doktersrecept kunt ophalen, als andere pijnbestrijders waarvoor u geen briefje van de huisarts nodig heeft.

De producten van een AGA Apotheek

De producten die u bij een AGA Apotheek kunt halen, zijn zeer uitgebreid. Dit is gemakkelijk, omdat u er zowel de producten kunt halen die door een drogisterij Apeldoorn worden verstrekt als de producten die u bij de apotheek kunt halen. Wanneer de zorgverzekeraar daarbij is aangesloten, krijgt u dezelfde vergoeding voor uw medicijnen als bij de reguliere apotheek.

https://www.aga-apotheken.nl/