Verenigde Zaken
Image default
Industriële goederen en diensten

Veiligheid op industrieterreinen

Veiligheid op de bouwplaats is van cruciaal belang om het project op tijd af te ronden. Downtime is duur. Je moet namelijk op zoek naar vervangend personeel wanneer iemand door een ongeval zijn werk niet kan doen. Schade claims en rechtszaken van werknemers kunnen je verzekeringspremies aanzienlijk verhogen. Daarom moet je een strikte regel opleggen dat elke werknemer veiligheidsregels moet volgen, zoals het dragen van een kask helm en beschermende uitrusting. Focussen op veiligheid kan je helpen geld te besparen. Veiligheid op de bouwplaats beschermt niet alleen je personeel, maar ook het grote publiek. Bouwplaatsen bevinden zich meestal op drukke plaatsen waar mensen langskomen. Ontoereikende veiligheidsmaatregelen kunnen ertoe leiden dat dingen op mensen vallen, waardoor mensen die niet eens deel uitmaken van het project in gevaar komen.

Veiligheid op de werkplek vermindert ongevallen

Veiligheid op de bouwplaats minimaliseert het gevaar van publiek letsel en verlaagt de risico’s van werkgerelateerde incidenten en ongevallen. De meest voorkomende oorzaken van verwondingen zijn vallen en geraakt worden door een voorwerp. Daarom is valbeveiliging vooral in de bouw belangrijk om de veiligheid van werknemers te waarborgen en stilstand te voorkomen. Een veiligheidscultuur minimaliseert de kans op dit soort incidenten. Het werk wordt stopgezet wanneer er een ongeval plaatsvindt en dit kan leiden tot letsel of de dood. Alle ongevallen moeten worden onderzocht en het werk kan niet worden voltooid terwijl het onderzoek naar het ongeval aan de gang is. Ongevallen op de bouwplaats verhogen de totale kosten van je project. Apparatuur en voorraden kunnen ook worden vernietigd tijdens ongevallen en dit verhoogt de kosten.

Hoe je een veiligheidscultuur op je bouwplaats creëert

Het is tijd om je bouwplaats onder de loep te nemen om te bepalen of je er alles aan doet om je medewerkers en je project te beschermen. Maak van veiligheidsnormen een arbeidsvoorwaarde om een ​​veiligheidscultuur te bevorderen. Zorg voor regelmatige training om ervoor te zorgen dat iedereen de veiligheidsrichtlijnen kent en beloon medewerkers die consequent prioriteit geven aan veiligheid. Veiligheid op de bouwplaats is van cruciaal belang voor de bescherming van werknemers, omdat het mensen veilig houdt en het werk op schema houdt. Zorg er altijd voor dat medewerkers beschermende uitrusting dragen zoals die van Safetypro.