Verenigde Zaken
Image default
E-commerce

Steeds meer vape shops in Nederland door toename in populariteit van e-sigaretten

Een e-sigaret of vape is een apparaat dat wordt gebruikt om nicotine in te ademen. Het product wordt steeds populairder vanwege de gezondheidsvoordelen. De markt voor e-sigaretten zal naar verwachting in 2022 $ 26 miljard bedragen. Vape shops verkopen producten die worden gebruikt om e-sigaretten te maken en bieden benodigdheden voor het onderhoud ervan. Consumenten moeten voorzichtig zijn bij het kopen van een e-sigaret om ervoor te zorgen dat ze een product krijgen dat veilig voor hen is.

Fig. 1: Toename marktcapitalisatie van vapes en prognose voor komende jaren in UK

Zoals in bovenstaand grafiek (afkomstig uit cijfers in UK) getoond neemt het verkoop van zowel herbruikbare (navulbare) vapes als wegwerp vapes steeds toe. Verwachting is dat deze trend zich de komende jaren steeds verder doorzet tot 2024. Door verdere reguliering en ontmoediging zou vanaf dan het verkoop en daarmee gebruik van e-sigaretten kunnen afnemen. 

E-sigaretten werden voor het eerst geïntroduceerd in 2003 door Hon Lik, een Chinese apotheker. Hij gebruikte aanvankelijk een elektronische sigaret om hem te helpen stoppen met het roken van traditionele sigaretten. De uitvinding van Hon Lik werd zo populair dat het begon te concurreren met traditionele sigaretten. Veel mensen vinden dat e-sigaretten beter voor hun gezondheid zijn dan gewone sigaretten, omdat ze geen tabak bevatten. Traditionele sigaretten staan ​​erom bekend dat ze longkanker veroorzaken, terwijl e-sigaretten dat niet zijn.

Vape-winkels zijn in het hele land ontstaan ​​als reactie op de groeiende vraag naar e-sigaretten. Deze winkels verkopen elektronische sigaretten samen met andere accessoires die nodig zijn om ze op de juiste manier te gebruiken. Vape shops bieden ook advies en tips over het kiezen van het beste product voor jou. Consumenten wordt geadviseerd om verschillende modellen uit te proberen voordat ze een aankoop doen, zodat ze er een kunnen vinden die het beste bij hen past. Dit zorgt ervoor dat klanten een product krijgen dat aan hun behoeften en verwachtingen voldoet.

De opkomst van de e-sigaret heeft een positieve invloed gehad op de samenleving, aangezien het veel mensen heeft geholpen om te stoppen met het roken van traditionele sigaretten. Consumenten moeten voorzichtig zijn bij het kopen van producten die verband houden met vapen, aangezien er veel oplichting is. Vape-winkels zijn een geweldige plek om apparatuur te kopen en deskundig advies te krijgen over veilig en effectief gebruik.

https://vapeloo.shop