Verenigde Zaken
Image default
E-commerce

Ramen verduisteren in de zomertijd

Dit weekend gaat de zomertijd weer in. Dat betekent dat het weer lekker lang licht wordt en de dagen langer worden. Ik verheug me al sinds eind oktober op de lange zomeravonden en het mooie zonlicht dat mijn huis in zal schijnen op de warme lentedagen.

Als je graag in het donker slaapt, dan kan het echter lastig zijn als de zon vroeg opkomt en laat ondergaat. Ook kleine kinderen die vroeg naar bed moeten hebben vaak in de zomer meer moeite om in slaap te komen als het te licht is in de slaapkamer. Je raam verduisteren met hoogwaardige raambekleding op maat is dan handig.

Raam verduisteren met elektrische raambekleding

De meest gebruikte oplossing voor verduistering van de slaapkamer is het verduisterende rolgordijn. Dit is een voordelige oplossing die voor bijna ieder raamtype geschikt is. Verduisterende rolgordijnen zijn er in vele soorten en maten. Ze verduisteren het beste als je ze speciaal op maat laat maken voor jouw ramen. Met U profiel zijgeleiding aan de zijkanten voorkom je dat licht via de zijkanten naar binnen kan “lekken”.

Rolgordijnen zijn te bedienen met ketting, maar je kunt ook kiezen voor elektrisch bediende rolgordijnen. Deze kunnen worden uitgevoerd met batterijmotor, maar ook met een motor die moet worden aangesloten op het lichtnet.

Naast elektrische rolgordijnen, is het ook mogelijk elektrische jaloezieën te bestellen. Net als de elektrisch bediende rolgordijnen kunnen deze met afstandsbediening of app op je telefoon worden bediend. Zo is het mogelijk om vanuit je bed de lichtinval in je slaapkamer te bepalen.

Plisségordijnen om je ramen te verduisteren

Wat mij betreft zijn plisségordijnen de meest geschikte vorm van raambekleding om je ramen te verduisteren. Met name de honingraat plisségordijnen hebben de perfecte eigenschappen voor verduistering van je slaapkamer. De verduisterende honingraat stoffen bestaan uit twee lagen stof, met daar tussenin een blackout laag die voorkomt dat licht door de stof naar binnen schijnt. Door de blackout laag en de stilstaande lucht isoleren deze plissés ook nog eens heel goed. In de zomer houden ze de warmte buiten en in de winter voorkomen ze dat de warmte van je huis via het glas naar buiten glipt.

Plissés zijn geschikt voor bijna ieder raamtype. Er is keuze tussen plissés met handgreep, koordbediening en elektrische bediening. Het profiel van plisségordijnen is erg smal, waardoor er weinig ruimte nodig is voor de montage.

Ook voor kunststof draaikiepramen hebben we mooie oplossingen. Met een speciaal smartfit frame worden de plissés met sterke magneten aan je kozijn bevestigd.

Verduisterende vouwgordijnen en verticale lamellen

Naast de rolgordijnen, plissés en jaloezieën, hebben we mooie verduisterende vouwgordijnen en verticale lamellen op maat. Binnen beide productgroepen is het mogelijk te kiezen voor verduisterende stoffen en materialen. Ook vouwgordijnen en verticale lamellen zijn uit te voeren met elektrische bediening voor optimaal gebruiksgemak. 

Gratis online advies

Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet waar je moet beginnen bij je zoektocht naar verduisterende raambekleding? Anna van Marasol kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden bij jouw raampartijen. Je kunt haar een foto van je ramen mailen en gratis online advies vragen. Ook kun je gratis kleurstalen van de verschillende stoffen en lamellen aanvragen om thuis te kijken welke kleuren en structuren het beste bij je interieur passen.

 

https://marasol.nl/5-manieren-om-je-ramen-te-verduisteren/