Verenigde Zaken
Image default
Telecommunicatie

Is een telefoonhoesje gebruiken wel zinvol?

Omdat smartphones tegenwoordig belangrijke metgezellen zijn in het dagelijks leven, worden ze dagelijks intensief en veel gebruikt. In een moment van onoplettendheid kan de mobiele telefoon per ongeluk op de grond vallen of van tafel glijden. Om krassen en deuken te voorkomen, zijn er hoesjes voor mobiele telefoons.

De functie van een telefoonhoesje

Telefoon hoesjes zijn er in verschillende uitvoeringen, kleuren en materialen. Waar flipcases ook het display van je smartphone beschermen met een praktische klep, beschermen andere telefoonhoesjes alleen de achterkant van de smartphone, en mogelijk ook de hoeken en randen van de voorkant. Er wordt onderscheid gemaakt tussen harde en zachte hoesjes. Terwijl een hardcase vaak gemaakt is van plastic, zijn zachte hoesjes meestal vervaardigd uit sterk siliconen (TPU) materiaal dat zich goed aanpast aan de contouren van de smartphone. Een groot voordeel van backcovers is dat ze weinig extra volume toevoegen. Je telefoon blijft slank en kan gemakkelijk in je broekzak verdwijnen zonder dat je bijna doorhebt dat er nog een beschermlaag om je smartphone heen zit. Ideaal!

Smartphonehoesjes en soorten materialen

Kunststof

De meest verkochte telefoonhoesjes zijn gemaakt van plastic. Plastic is gemakkelijk te bewerken. Ze zijn er in verschillende modellen en in allerlei kleuren en patronen. Het voordeel van dit materiaal is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Bovendien zijn plastic hoezen erg goedkoop in aanschaf.

Siliconen

We hebben het in de vorige alinea al verklapt, maar dit zijn toch wel de meest populaire telefoonhoesjes onder het grote publiek. En daar valt wel wat voor te zeggen. Het materiaal is hartstikke duurzaam en smartphone-levensloopbestendig. In de webshop van Casimoda vind je dan vooral dit soort smartphonehoesjes. Wil jij nog een nieuw iPhone 14 Pro hoesje bestellen? Neem dan zeker even een kijkje!

Metaal

Mobiele telefoonhoesjes van metaal zijn daarentegen veel stabieler en dus van hogere kwaliteit. Het robuuste materiaal kan echter wel leiden tot radiostoringen en een daaruit voortvloeiende vermindering van de radio-ontvangst. Dit kan tot irritaties leiden bij het contactloos betalen of wanneer je jouw telefoon draadloos wilt opladen.

Duurzame materialen

Er zijn nu echter ook hoezen op de markt die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, zoals kurk of biologisch afbreekbaar plastic. Als je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, zijn dit soort telefoonhoesje wellicht iets voor jou.