Verenigde Zaken
Image default
E-commerce

Hoe kan je natuurlijk licht op kantoor maximaliseren?

Bij de inrichting van kantoor is natuurlijk licht is een essentieel element van elke werkruimte. Niet alleen helpt het bij concentratie en productiviteit, maar het vermindert ook vermoeide ogen en hoofdpijn, verbetert het humeur en helpt zelfs mensen gezond te blijven. Voldoende natuurlijk licht in een kantooromgeving is vooral belangrijk voor wie de hele dag achter een bureau werkt. Dus hoe kun je ervoor zorgen dat je kantoor voldoende natuurlijk licht biedt? Laten we enkele tips en trucs bekijken om de hoeveelheid beschikbaar natuurlijk licht te maximaliseren!

 

Ontwerpen rond de zon

De eerste stap bij het maximaliseren van de hoeveelheid natuurlijk licht op je werkplek is bepalen in welke richting de ramen van je kantoor wijzen. Afhankelijk van waar je woont, kun je misschien profiteren van ramen op het zuiden, die de hele dag het meeste daglicht ontvangen. Als dit niet mogelijk is, zijn ramen op het oosten of westen ook goede opties; deze zullen echter op bepaalde momenten van de dag minder direct zonlicht ontvangen.

 

De isolatie verbeteren

Behalve dat je ervoor moet zorgen dat er geen fysieke barrières zijn die natuurlijk zonlicht tegenhouden in een kantoorruimte, is het ook belangrijk om na te denken over isolatie. Slecht geïsoleerde ramen kunnen in de wintermaanden warmteverlies veroorzaken en in de zomermaanden koele lucht tegenhouden, wat voor bedrijven op termijn duur kan uitpakken. Het installeren van ramen met dubbele beglazing of tochtstrips helpt de isolatie te verbeteren en de temperatuur het hele jaar door constanter te houden, terwijl er toch veel natuurlijk licht in je werkruimte komt.

 

Binnenverlichting toevoegen

Naast zonlicht door de ramen is het ook belangrijk om binnenverlichting toe te voegen, zoals lampen of verlichting aan het plafond die gebruikt kunnen worden als dat nodig is (bijvoorbeeld als het donker is). LED lampen zijn een goede optie omdat ze minder energie verbruiken dan traditionele gloeilampen en beter zicht bieden aan werknemers die ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg werken, wanneer er misschien niet genoeg natuurlijk licht beschikbaar is van alleen buiten. Bovendien kunnen planten in je kantoorruimte helpen een kamer op te fleuren en het broodnodige groen binnen te brengen!

 

https://katoprojecten.nl/