Verenigde Zaken
Image default
Detailhandel

Tochtstrip ramen installeren – de voordelen en tips

Op internet kun je bijna alles kopen. Terwijl sommige mensen een polijstmachine voor hun auto kopen, kunnen anderen tochtstrips kopen voor isolatie. Wat is het? Een andere naam is raam- of deur afdichting en het is handig om je huis tochtvrij te maken. Het werkt door de openingen in je bestaande ramen of deuren af ​​te dichten. Het houdt niet alleen de koude lucht buiten, maar het voorkomt ook dat stof of vuil je huis binnenkomt. In plaats van je ramen te vervangen door nieuwe producten, is tochtwering voordeliger en biedt het een tijdelijke oplossing. Daarnaast houdt het je huis in de winter warmer. Laten we eens kijken naar de installatieprocedure.

Verzamelen wat je nodig hebt

Een van de voordelen van tochtwering is de eenvoudige installatieprocedure. Zo kan iedereen dit project zonder professionele hulp uitvoeren. Eerst moet je een set hoogwaardige tochtstrip raam op de markt kopen. Vervolgens moet je alle dingen voorbereiden die nodig zijn voor het project, inclusief meetlint, kitpistool, schaar, brads, tochtstrippen, hamer, boor, kit, glasvezelisolatie, sproeischuim isolatie, terpentine en vodden.

Het raam dicht kitten

De volgende procedure is kitten. In dit geval moet je eerst de punt van de kit buis afsnijden met een mes. Zorg voor een rechte, zuivere snede voor een gladde kitlijn. Het volgende is om kit op je ramen aan te brengen. Deze taak vereist een beetje ervaring. Vergeet niet om de kit met je vingers glad te strijken en ervoor te zorgen dat deze op beide oppervlakken past. Je kunt dit echter overslaan als het oppervlak al glad is.

Het raam verzegelen

Als je klaar bent met kitten, moet je verzegeling. De meeste mensen zullen voor deze taak touw kit gebruiken om hun ramen strakker te maken. Je hebt echter andere opties, waaronder het aanbrengen van zelfklevende schuimrubberstrips. Dit is goedkoper en gebruiksvriendelijker. Hier is de overweging. Zorg ervoor dat het oppervlak droog en schoon is voordat je deze lijm aanbrengt. Deze methode is meer geschikt voor schuif- en openslaande ramen. 

Soorten ontwerp testprocedures

Je moet je goed voorbereiden en weten hoe je dit moet doen. Het is van cruciaal belang om verschillende soorten doe-het-zelf procedures te leren. De meest voorkomende optie is de rubberen strip. Het installeren van rubberen strips op ramen is eenvoudig en beschermt je ​​interieur tegen koude lucht. Dit werkt het beste op schuiframen. Als alternatief kun je een siliconenkit gebruiken. Dit vereist een siliconen kitpistool, kit en een plamuur mes. Zorg ervoor dat je je oude kit met een mes schoonmaakt voordat je deze afdicht met je kitpistool. Het beste van deze techniek is de duurzaamheid omdat deze langer meegaat dan rubberen strips. Wat komt hierna? Je kunt ook schuimrubberen tochtstrips aanbrengen, die maat- en kleurvariëteiten bieden. Een ander voordeel is dat iedereen het rechtstreeks op hun ramen kan installeren. Later zal het zich hechten aan de oppervlakken en je ramen volledig verzegelen.