Verenigde Zaken
Image default
Detailhandel

Een deurmat op maat voor in huis

Wat is nou de juiste deurmat voor jou woning? Kies je voor een droogloopmat of schoonloopmat en wat zijn nou de grote verschillen tussen deze matten. In dit artikel lees je alles.

Een droogloopmat heeft als functie om goed vocht en vuil op te nemen, is het buiten heel erg nat en vies weer en wordt je helemaal goed van alle voetstappen in huis kies dan voor een goeie droogloopmat. Een droogloopmat heeft verschillende kleuren en  vochtopnames. Bij de voordeur of achterdeur waar je vaak binnenkomt is het wel aan te raden een goede droogloopmat neer te leggen in combinatie met een borstelmat buiten.

De perfecte buitenmat

Met een goede borstelmat schraap je het meeste vuil al van je schoenen voordat je naar binnen loopt, dit is dus zeer efficiënt. Tevens zijn de borstelmatten ook verkrijgbaar in een aantal standaard afmetingen zodat bij die deur een juiste afmeting past.

Tevens zijn er ook een hoop schoonloopmatten, deze zijn bedoeld om de voeten schoon te schrapen om vieze voetstappen in huis te voorkomen, deze nemen alleen iets minder vocht op dan een droogloopmat.

De deurmat op maat

Terugkomend op een deurmat op maat, deze zijn verkrijgbaar in standaard afmetingen zoals 50×80, 80×100 etc. maar deze zijn ook verkrijgbaar vanaf de rol vanaf een breedte van 100 of 200 cm breed zodat je een groot deel van je hal ermee kan bedekken. Ook veel winkels en bedrijven kiezen voor een grote deurmat bij entree.

Als je keuze nou gevallen is op een goede droogloopmat of een schoonloopmat in beide gevallen moet je gaan bepalen als je deze op de vloer gaat leggen of de mat laat verzinken. Je zou dit eventueel kunnen opvullen met een rubber opvulmat als je kiest voor een laagpolige mat.

Kunnen alle deurmatten op een PVC vloer?

Ook belangrijk is als je thuis een mooie PVC vloer hebt om eraan te denken dat je niet zomaar elke deurmat op een PVC vloer kan leggen.  Dit heeft namelijk de maken met weekmakers die in matten verwerkt kunnen zijn, dit kan een allergische reactie veroorzaken op jou vloer. Dit wil je natuurlijk absoluut niet op zo’n dure PVC vloer dus is dit erg belangrijk om naar te kijken.

Het kan zijn dat je opzoek bent naar een deurmat met logo dit is bij de meeste bedrijven ook mogelijk. Je kunt dan een schoonloopmat laten maken in de kleuren van de huisstijl van jou bedrijf! Super toch?! En wil je het helemaal afmaken dan kan je buiten ook nog een borstelmat plaatsen met logo. Dit is natuurlijk een echte eyecatcher voor jou bedrijf.  

https://www.deurmatdirect.nl/droogloopmat