Verenigde Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

Met deze tips creëer je meer werkplezier!

Werkplezier.. een begrip dat de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden. We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Je staat ‘s morgens vroeg op en hebt echt even geen zin in je werk. Heb jij op dit moment geen zin meer in werk? Ben je benieuwd hoe je weer je werkplezier terugkrijgt? Dat vertellen we je in deze blog! Lees snel verder. 

Sta vroeg op 

Jouw mood voor de dag begint eigenlijk in de ochtend. Het is daarom ontzettend belangrijk om je dag vroeg te beginnen. Dit heeft tevens ook een groot invloed op je energie. Uiteraard hoef je niet 3 uur voordat je naar werk moet op te staan (tenzij je nog gaat sporten), maar hoe eerder je opstaat, hoe beter. 

 

Heb je moeite met vroeg opstaan? Dan is het belangrijk om een goede dab+ wekkerradio aan te schaffen. Op deze manier wordt je niet wakker gewekt met het vervelende en welbekende ‘alarmgeluid, maar krijg je gewoon je favoriete radiozender te horen. Is toch wel even wat anders! 

Waar krijg je energie van? 

Zingeving is misschien wel de belangrijkste factor voor meer werkplezier. Het gaat er namelijk om dat je iets doet wat voor jou betekenisvol is en waar je ook echt daadwerkelijk plezier aan beleeft. Waarschijnlijk kun je je wel voorstellen dat je meer geluk ervaart wanneer je werk doet waar je totaal in op kan gaan. Dus waar krijg jij energie van? Waar krijg jij een voldaan gevoel van? Waar kom jij ‘s ochtends je bed voor uit? Stel jezelf deze vragen! 

Doe waar je goed in bent! 

Daarnaast is het belangrijk dat je doet waar je goed in bent. Dat geeft namelijk energie. Je blijft niet alleen gemotiveerd, maar je houdt het ook langer vol. Je werkt op deze manier fijner met je collega’s en gaat met een voldaan gevoel naar huis. Als je thuiskomt heb je vervolgens nog genoeg tijd om even met de kids te spelen, een gezonde maaltijd te koken of even lekker met al je vrienden een drankje doen op het terras. 

Doe eens iets anders 

Uiteraard doe je waar je goed in bent, maar het is belangrijk om ook andere dingen te doen. Sleur is namelijk dodelijk voor werkplezier. Bij sleur functioneer je op de automatische piloot. Dat is uiteraard niet de bedoeling! Misschien ben je wel toe aan een nieuwe impuls op werk. Maak dit duidelijk bespreekbaar met je werkgever en vraag naar bijvoorbeeld nieuwe taken of een nieuwe functie. 

Vier je successen 

Vergeet niet om af en toe even stil te staan bij een behaald doel. Misschien is er wel een grote klus binnengehaald of heb je gewoon een goede werkweek achter de rug. Het vieren van deze successen heeft een enorm positieve invloed op het team en werkplezier. Je krijgt op deze manier positieve feedback en ervaart meer plezier in het behalen van successen!