Verenigde Zaken
Image default
Werkgelegenheid

Juridische vacatures als notaris

In Nederland delen notarissen een unieke positie in de wereld van juristen met advocaten, deurwaarders en belastingconsulenten. Aktes kunnen door notarissen worden opgemaakt, met name op het gebied van familierecht, vastgoedrecht en ondernemingsrecht. Een notaris (notaris), is naar Nederlands recht verplicht om de belangen van alle partijen bij een rechtshandeling af te wegen. Een notaris is onpartijdig naar alle partijen. Een notaris vertegenwoordigt bijvoorbeeld zowel de verkoper als de koper bij de overdracht van een eigendom. Er zijn verschillende juridische vacatures als notaris die je kunt bekijken als je graag in dit vakgebied wilt werken. Maar wat doet een notaris? Lees hier verder!

Juridische vacatures als notaris: wat doen ze?

Naast het geven van juridisch advies legt een notaris op verzoek van partijen of op grond van de wet ook overeenkomsten vast. De door een notaris opgemaakte officiële akte dient als concreet bewijs dat de datum en handtekeningen van partijen juist zijn. De originele akten moeten worden bewaard en gewaarmerkte afschriften moeten door een notaris aan de partijen worden gegeven. Voor een aantal overeenkomsten en zakelijke transacties, waaronder de verkoop van Nederlands onroerend goed en het aangaan of opzeggen van hypotheken, is een akte wettelijk verplicht. De gebruikelijke diensten zijn de wettelijke bedenktijd, de koopovereenkomst, het kadaster, de aanbetaling of vooruitbetaling en de gerechtelijke overdracht. Lijkt je dit leuk om te doen? Via Advocatenkantoren.nl kan je naar juridische vacatures zoeken.

Juridische vacatures als notaris: Carrière als notaris

Het volgen van een notaris opleiding is een goede plek om je juridische carrière te beginnen. Je kunt vervolgens solliciteren op juridische vacatures als notaris. Als kandidaat-notaris heb je minimaal zes jaar relevante ervaring als notaris op een notariskantoor. Als je ervoor kiest om voor jezelf te beginnen, moet je een notariële beroepsopleiding volgen en een ondernemingsplan schrijven dat aan alle regelgeving voldoet. Het werk van een notaris is gericht op administratief werk.

De voordelen van juridische vacatures als Notaris

Juridische vacatures als notaris kunnen vrij veel opleveren. Je kunt wel € 35.427 per jaar verdienen, ofwel het equivalent van € 17,03 per uur. In bepaalde steden, zoals Amsterdam, kunnen notaris salarissen 18% hoger zijn dan in andere steden. Voor deze baan is geen speciale opleiding vereist, maar kennis van de toepasselijke wetgeving blijft een verplichting. Volgens salarisexpert.com kun je al een notaris worden met een middelbare schoolopleiding. Er zijn ook mensen die hun opleiding voortzetten om te promoveren.