Verenigde Zaken
Image default
Detailhandel

Plastic producten laten maken

Soms wil je een specifiek (plastic) product, maar is het niet in de winkel te koop. Je hebt compleet uitgedacht hoe het eruit moet zien, maar hoe zorg je ervoor dat dit product ook werkelijk tot leven komt? In deze blog lees je er meer over.

Concept en productontwikkeling

De oplossing is simpel. Er zijn namelijk bedrijven waar je deze ideeën kunt laten uitwerken. Een bedrijf waar je plastic producten kunt laten maken is HSV. Dit bedrijf heeft al tientallen jaren ervaring met het maken van plastic producten. Hoe werkt dat precies zul je je afvragen. Het laten uitwerken van een concept van een product is namelijk niet iets dat de meeste mensen dagelijks laten doen. Hieronder een uitleg van de werkwijze. De eerste stap: je hebt allereerst een briljant idee. Bijvoorbeeld een lichtgewicht stoel die je makkelijk kunt inklappen en mee kunt nemen om het vervolgens op elke gewenste plek neer te zetten. De volgende stap: je visualiseert je idee. Hoe moet het er precies uit komen te zien? Maak hier een tekening/schets van op papier of eventueel een grafische tekening digitaal. Vervolgens neem je deze tekening mee en laat je dit zien aan het bedrijf die het product voor je ontwerpt. Vervolgens bekijkt het bedrijf of ze het product nog wat geavanceerder kunnen maken. Uiteraard speel je zelf een grote rol hierbij, omdat het belangrijk is dat het product aan je verwachtingen voldoet.

Realisatie
Als beiden partijen overeen zijn gekomen met het concept, kan het product daadwerkelijk gerealiseerd worden. Het is aan het spuitgietbedrijf om alles goed te controleren en te testen op haalbaarheid. Een kleine fout kan bij sommige voorwerpen fataal zijn. Denk bijvoorbeeld aan een stoel die qua kracht niet goed is berekend en daardoor inzakt. Indien het product goedgekeurd is zal de machine het product gaan maken. Er zal dan eerst gebruik gemaakt worden van een testronde. Zodra dit goed verloopt zal je product ook werkelijk worden gemaakt!

 

De laatste stap

Wellicht wil je je product in een bepaalde kleur of zelfs met een bepaald patroon. Ook dit wordt door een spuitgietbedrijf gedaan.