Verenigde Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

Red het milieu door ijzer te recyclen

Wist je dat het recyclen van ijzer het milieu kan redden? Yep, het is waar! Elk jaar worden tonnen en tonnen ijzer weggegooid op stortplaatsen. En wat betekent dat voor het milieu? Nou, als ijzer roest, ontstaat er een gas dat kooldioxide heet. Koolstofdioxide is een van de broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. Door ijzer te recyclen kunnen we dus helpen de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de klimaatverandering af te remmen!

Oud ijzer recyclen Utrecht

Hoe ijzer te recyclen

Het goede nieuws is dat het recyclen van ijzer gemakkelijk te doen is! Er zijn genoeg recyclingcentra die ijzer accepteren. Om een recyclingcentrum in Utrecht te vinden, hoef je alleen maar even online te zoeken. Als je eenmaal een centrum hebt gevonden, hoef je alleen maar je ijzer daarheen te brengen en zij zorgen voor de rest!

 

Een andere optie is om je oude strijkijzer te doneren aan een plaatselijke kringloopwinkel of liefdadigheidsinstelling. Zij kunnen het misschien verkopen of op de een of andere manier gebruiken. En als ze het niet kunnen gebruiken, zullen ze het waarschijnlijk zelf recyclen. Dus hoe dan ook, je oude strijkijzer wordt goed gebruikt!

 

Waarom ijzer recyclen?

Naast het helpen van het milieu kan het recyclen van ijzer je ook helpen geld te besparen. Dat komt omdat recyclingcentra mensen vaak betalen voor hun schroot. Dus als je een hoop oud ijzer hebt liggen, kun je wat extra geld verdienen door het naar een recyclingcentrum te brengen! En wie houdt er niet van een beetje extra geld?

 

Conclusie 

Het recyclen van ijzer is een geweldige manier om het milieu te helpen en wat extra geld te verdienen. Dus als je de volgende keer wat oud ijzer hebt liggen, denk er dan eens over na om het naar een recyclingcentrum te brengen in plaats van het weg te gooien. Het is gemakkelijk te doen en het is goed voor de planeet!