Verenigde Zaken
Image default
Werkgelegenheid

Weet wat je waard bent, doe een salarischeck

Het belangrijkste bij werken is geld verdienen. Maar weet je zeker dat je genoeg verdient? Of is wat je verdient marktconform? Wat we hier bedoelen is dat je salaris of wat je verdient gelijk is aan de hoeveelheid werk die je in je baan steekt. Welke baan je nu ook hebt, of het nu gaat om civiele techniek of installatietechniek, er is een manier om een ​​salarischeck te doen. De functie van deze service is om te vergelijken wat je verdient met wat anderen die exact hetzelfde werk doen, verdienen. Weten wat je waard bent en wat je zou moeten verdienen met wat je doet, is iets heel belangrijks, omdat je niet onderbetaald wilt worden terwijl je overwerkt bent.

Controleer het salaris van een andere functie

Er zijn tal van andere toepassingen voor deze controle. Je kunt de salarissen van andere functies controleren. Voor wie van functie wil wisselen, is het essentieel dat je weet wat je in die nieuwe functie gaat verdienen. Sommigen veranderen alleen van functie omdat ze horen dat de nieuwe functie een meer betaald, zelfs als dit zou betekenen dat de nieuwe functie niet hun favoriete soort baan is. Als je weet hoeveel geld je gaat verdienen in de nieuwe functie, kun je een betere vergelijking maken om een keuze te maken of je je positie wilt veranderen of niet. Als de baan bijvoorbeeld niet iets is dat je leuk vindt, maar het salaris slechts ongeveer 15% hoger zou zijn, raden we je aan om niet van functie te veranderen.

Het gebruik van het controleren van je salaris

Het controleren van je salaris betekenen dat je inzicht hebt of het salaris voldoende of marktconform is. Door de salarissen van andere functies te controleren, kan je beslissen of je van functie moet veranderen of niet. Maar er zijn ook andere voordelen van het controleren van salarissen. Met de juiste controleservice kan je inzicht krijgen in het potentieel van de salarisgroei van je huidige baan. Sommige diensten kunnen je zelfs gratis advies geven over je salaris en het salaris van een andere functie. Daar kan je hun advies vragen over het veranderen van positie of zelfs of je je hogere ups om een ​​verhoging moet vragen.