Verenigde Zaken
Image default
Materialen

Hoe installeer je een infraroodpaneel?

Infraroodpanelen worden steeds populairder als alternatieve verwarmingsmethode vanwege hun energiezuinigheid en gebruiksgemak. Het installeren van een infraroodpaneel is relatief eenvoudig en kan binnen een paar uur worden voltooid. Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding voor het installeren van een infraroodpaneel. De installatie van een infraroodpaneel kan het beste worden uitgevoerd door een professional!

Stap 1: Controleer of de muur sterk genoeg is

Voordat u begint met de installatie, moet u controleren of de muur sterk genoeg is om het infraroodpaneel te dragen. Een infraroodpaneel weegt doorgaans tussen de 2 en 10 kilogram, afhankelijk van de grootte en het ontwerp. Zorg ervoor dat de muur waarop u het paneel wilt installeren stevig genoeg is en geen barsten of scheuren heeft.

Stap 2: Kies de juiste positie

Kies vervolgens de juiste positie voor het infraroodpaneel. Het paneel moet worden geïnstalleerd op een plaats waar het de meeste warmte afgeeft aan de mensen en objecten in de kamer. Overweeg de grootte van de kamer, de positie van de ramen en deuren, en de positie van andere meubels en voorwerpen. Over het algemeen geldt dat het paneel op een hoogte van 1,5 meter tot 2,5 meter moet worden geïnstalleerd.

Stap 3: Installeer het paneel

Het paneel kan nu worden geïnstalleerd. Gebruik de meegeleverde beugels en schroeven om het paneel aan de muur te bevestigen. Zorg ervoor dat het paneel goed vastzit en niet wiebelt of loskomt van de muur.

Stap 4: Sluit het paneel aan

Sluit tot slot het infrarood paneel aan op het elektriciteitsnetwerk. Infraroodpanelen worden geleverd met een stekker die in een stopcontact kan worden gestoken. Sommige panelen hebben echter een directe aansluiting op het elektriciteitsnetwerk nodig. Raadpleeg de installatie-instructies van het paneel om te zien welke aansluiting nodig is.

 

 

https://infraroodpaneel.nl/infrarood-paneel-installeren/