Verenigde Zaken
Image default
Materialen

Ik wil mijn jacht verkopen

Heb je een jacht die je binnenkort wilt verkopen, maar weet je niet goed hoe je dit moet doen? In dit artikel vertellen we je precies hoe je jouw jacht kunt verkopen, wie je daarbij kan helpen en wat voor opties naast verkopen je hebt.

Speciale makelaar

Een jacht verkopen, dat doe je het beste met behulp van een speciale makelaar. Dit wordt in vaktermen een jachtmakelaar genoemd; zij hebben een breed netwerk en kunnen daarom jouw boot snel verkopen. Het scheelt je ook een hoop tijd, want de jachtmakelaar neemt de promotie op zich en doet ook een waardebepaling, zodat je altijd de juiste prijs voor jouw boot krijgt; zo wordt je jacht verkopen bij Jachtmakelaardij Kappers een eitje!

Verkoophaven

Wanneer je jouw jacht via een makelaar verkoopt, kun je jouw boot stallen in een verkoophaven. Dit geeft potentiële kopers de kans om de jacht te komen bezichtigen tijdens uren dat je iets beters te doen hebt; bovendien legt de makelaar de koper uit waar hij allemaal rekening mee moet houden bij het kopen van een eigen boot. Daarnaast bereikt een verkoophaven een groter publiek, omdat mensen direct in de haven verschillende opties kunnen bekijken. Kopers kunnen bijna alle dagen van de week terecht om de jacht in de verkoophaven te komen bewonderen; succes gegarandeerd!

Inruilen

Wil je na de verkoop een grotere of kleinere jacht kopen? Dan kun je de huidige jacht ook inruilen. Dat scheelt een hoop tijd en geld, want je hoeft niet het hele verkoopproces door om vervolgens weer tijd vrij te moeten maken voor het vinden van de juiste vervanger. Door jouw jacht in te ruilen, heb je de spreekwoordelijke twee vliegen in één klap te pakken.