Verenigde Zaken
Image default
Materialen

De nieuwe must haves voor in een schoonheidssalon

Voor een soepele start in jouw schoonheidssalon heb je best wat nodig. Je moet niet alleen denken aan de behandelingen zelf of het uiterlijk van het interieur, maar juist ook aan welke trends er nu allemaal zijn en hoe je de meeste klanten kunt werven. Je moet daar niet alleen aan denken wanneer je net start met het bedrijf, want trends veranderen alsmaar. Het is een constante spel van opletten en besluiten. Nu is bijvoorbeeld de loeplamp erg in, maar waarom is dat zo? En wat zijn nog meer must haves die jouw schoonheidssalon goed zullen doen?

De loeplamp

Wat is het? Het zit eigenlijk al in het woord; het is een vergrootglas die wordt versterkt met verlichting. De vergrootglas vergroot de voorwerpen en de verlichting zorgt ervoor dat er meer focus is, en dus meer nauwkeurigheid. Er zijn verschillende lenzen beschikbaar, waarvan sommige wel tot 10x vergroten. Zo kunnen de schoonheidsspecialisten allemaal zonder zorgen een klant de perfecte behandeling geven.

De handspiegel

De handspiegel, en dan vooral de vergrotende soort, is onmisbaar voor behandelingen. Niet alleen is het erg licht en kun je het overal neerzetten, maar het grootste voordeel ervan is dat het dus twee kanten heeft. De ene kant – de normale kant – geeft overzicht van jouw gezicht. De andere kant – de kant die vergroot – geeft een beter zicht op details. Daar heeft bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist of een wimperstyliste veel baat mee, want zo kunnen de fijnste haartjes behandelen en verzorgen.

Kaarsen voor de sfeer

Naast het goed verzorgen van de klanten is het ook de bedoeling dat je goed zorgt voor de omgeving. Het is erg fijn als de salon dezelfde mooie boodschap uitstraalt als jij, en daarbij zijn kaarsen een buitenkans! Kaarsjes geven een chique en kalmerende sfeer, vooral als ze een heerlijk geurtje hebben. Ze dragen een warm licht uit, waardoor de klant zich sneller comfortabel en gerustgesteld zal voelen. Daarnaast heb je de keuze om voor kaarsjes op batterij te gaan. Die gaan wat langer mee.

Nog meer accessoires

Kaarsjes zijn de niet de enige accessoires waarmee je veel kunt bereiken. Met bijvoorbeeld een klantenkaarten bak of een schaal gevuld met snoepjes bij de balie zorg je voor een uitnodigende sfeer. Daarmee kun je het ijs bij veel mensen al breken!

 

https://www.vergrootglas.com/