Verenigde Zaken
Image default
Horeca

Smoker BBQ

Smoker BBQ

Een smoker is een soort barbecue die op hout gestookt kan worden. De basis is eigenlijk een soort expansievat waar een klep in gemaakt is. Deze klep geeft je toegang tot het grillrooster. Aan de zijkant zit nog een kleiner compartiment, ook met een klep. Deze zit wat lager dan het grillrooster. Aan deze kant voeg je het hout toe waardoor de hete lucht door het expansievat heen kan trekken richting de schoorsteen. Gebruik bij een smoker barbecue altijd schoon hout dat vrij is van chemicaliën en verf. Om producten met een langere bereidingstijd te bereiden op een smoker barbecue kun je onder het hout dat je gebruikt nog een laag houtskool toevoegen. Hout heeft een snellere brandtijd dan houtskool en heeft dus regelmatig aandacht nodig. Doordat houtskool een langere brandtijd heeft dan smokerhout weet je in ieder geval zeker dat je smoker barbecue op temperatuur blijft.

Smaaksensatie

Door gebruik te maken van een smoker barbecue krijg je een typische barbecue smaak aan je gerechten. Echter is de kant op verbranding wel groter omdat het hout vlammen afgeeft die bij het vlees kunnen komen. Smokers zijn er vanaf een klein model tot zo groot als aanhanger modellen, deze worden meer gebruikt door cateraars omdat ze vaak voor grotere groepen een smoker barbecue gebruiken. Smokerhout kan in verschillende soorten gebruikt worden, zo heb je schoon eiken en beuken hout wat gangbaar is. Maar ook andere soorten zijn hiervoor geschikt, bijvoorbeeld rookhout chunks. Door de schuif aan de zijkant van de smoker open te zetten kun je zelf eenvoudig de luchttoevoer regelen. De regel is, hoe meer zuurstof, hoe sneller het hout gaat branden en dus hoe heter de temperatuur van de smoker barbecue.

https://goedkoop-rookhout.nl/