Verenigde Zaken
Image default
Grote bedrijven

Een ongeluk op de werkvloer: wat nu?

Ongelukken op de werkvloer kunnen overal voorkomen. Niet alleen op bouwplaatsen en andere plekken waar met hoogtes en zware materialen worden gewerkt, ook op kantoor of in de winkel kunnen ongelukken voorkomen. Van uitglijden over een natte vloer tot het omvallen van een voorraadkast op iemand. Bij een ongeluk op de werkvloer kan het gebeuren dat jij, als slachtoffer, niet meer je werk kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld omdat je niet meer fysiek kunt doen wat je hoort te doen voor je werk of omdat je een hersenschudding hebt opgelopen en daardoor je niet kunt concentreren op je scherm en werkzaamheden. Dan kun je B&O Letselschade inschakelen. Zij kunnen je ook antwoord geven op de vraag: wat is smartengeld?

 

Wat is smartengeld

Heel kort gezegd is smartengeld de vergoeding voor emotionele schade als gevolg van het ongeluk en/of de letselschade. Letselschade is schade aan je lichaam maar het kan ook psychische schade zijn. Een ongeluk kan bijvoorbeeld een traumatische ervaring zijn met een blijvend emotioneel effect. Als iemand van grote hoogte is gevallen en na het ongeluk angst heeft voor hoogte bijvoorbeeld. Emotionele schade kan in allerlei vormen voorkomen, maar is ook lastig te bepalen. Daarnaast moet de tegenpartij aansprakelijk zijn voor het ongeluk waar jij letselschade bij hebt opgelopen. Pas bij een medische eindsituatie kan er gekeken worden naar de hoogte van het smartengeld. 

 

Na een ongeluk

Wat het ongeluk ook is geweest, als er schade is, is het verstandig om een professional in te schakelen om je te helpen. Als het niet jouw schuld is, hoef je die professional meestal niet zelf te betalen. Door goede hulp krijg je waar je recht op hebt en word je geholpen om je schade helemaal vergoed te krijgen.