Verenigde Zaken
Image default
Grote bedrijven

Fietsen naar werk en school: daarom is het zo gezond voor je

Fietsen naar werk en school is enorm gezond voor je. Misschien ga je nu telkens met de auto of neem je de bus. Je laten vervoeren of zelf autorijden is ideaal, maar hiermee loop je wel alle voordelen mis die fietsen naar werk en school je te bieden hebben. In dit artikel hebben wij de verschillende voordelen van fietsen naar werk en school voor je op een rij gezet.

Je voelt je in het geheel beter
Of je naar school of met je stadsfiets naar je werk fietst, door te fietsen zal je je in het geheel een stuk beter voelen. Bewegen is gezond en zorgt ervoor dat je veel calorieën verbrand. Wanneer je meer beweegt, heb je minder kans om ziek te worden. Fietsen gaat onder andere hart- en vaatziekten tegen.

Ook je kinderen nemen je voorbeeld over
Wanneer je zoontje of dochter ziet dat jij fietst, zullen ook zij geneigd zijn om sneller een ritje te maken op de jongens- of meisjesfiets. Door ‘s ochtends zelf met de fiets op pad te gaan, laat je als ouder het goede voorbeeld zien. Je kinderen leren zo dat bewegen heel gewoon is.

Je maakt even je hoofd helemaal leeg
Heb je een lange dag gewerkt, dan is er niets fijners dan je hoofd lekker leeg te maken. Door te fietsen in de buitenlucht bereik je dit. Al helemaal als je langs het bos fietst. Zo kun je lekker genieten van de natuur en de frisse buitenlucht.

Je zal minder snel last hebben van blessures
Door te fietsen zal je minder snel last hebben van eventuele blessures. En koop je een
fietshelm dames, dan zorg je er ook voor dat de kans op hoofdletsel afneemt. Doordat je fietst, train je je spieren zonder dat je gewrichten overbelast raken. Je draagt tijdens het fietsen namelijk niet je eigen gewicht. Dit maakt het tot een ideale activiteit als je last van blessures hebt.

Beter voor de aarde
Fietsen is niet alleen goed voor jezelf en je eigen gezondheid. Wanneer je fietst, is dit ook een stuk beter voor het milieu. Laat je de auto staan, dan verbruik je ook geen benzine. Dit zorgt ervoor dat er geen schadelijke stoffen in het milieu worden uitgestoten. Wil je het milieu besparen, dan is dit een extra goede reden om voor de fiets te kiezen in plaats van voor de auto. En je bent ook nog eens lekker in beweging in plaats van dat je stil zit in de auto.

Je profiteert van betere luchtkwaliteit
Kies je voor de fiets, dan profiteer je ook nog eens van een betere luchtkwaliteit. Buitenlucht is namelijk stukken schoner dan binnenlucht of de lucht binnen een auto of bus. En fiets je in een natuurrijke omgeving, dan zal je hier nog meer van profiteren.