Verenigde Zaken
Image default
Financiële diensten

Goedkope uitvaartverzekering afsluiten?

Goedkope uitvaartverzekering afsluiten?

Heb jij al een uitvaartverzekering afgesloten of ga je dit binnenkort doen? Dan is het verstandig om eens te kijken waar je op moet letten. Er zijn namelijk verschillende soorten uitvaartverzekeringen en ook qua voorwaarden en premies zitten er flinke verschillen tussen de verzekeringen.

Premie uitvaartverzekering

De premie van een uitvaartverzekering is helemaal afhankelijk van de uitvaartwensen die jij hebt en van de leeftijd waarop jij de uitvaartverzekering afsluit. Als je op zoek gaat naar een goedkope uitvaartverzekering dan zul je merken dat jouw leeftijd voor een groot gedeelte de premie zal bepalen. 

Als je namelijk op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit dan zal de premie lager zijn dan dat een ouder persoon precies dezelfde uitvaartverzekering afsluit. De reden is dat de uitvaartverzekeraar meer risico loopt bij het verzekeren van een ouder persoon. 

Normaal zal een ouder persoon eerder overlijden waardoor de verzekeraar het risico loopt om nog niet genoeg premie geïncasseerd te hebben om een uitvaart mee te bekostigen.

Het is dus verstandig om op zo jong mogelijke leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Niet alleen vanwege de lagere premie, maar ook omdat je dan direct verzekert bent tegen de kosten van een uitvaart. Als je namelijk geen verzekering hebt afgesloten dan zullen de nabestaanden opdraaien voor de kosten van jouw uitvaart. 

Bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen zul je niet alleen naar de premie moeten kijken. De voorwaarden zijn minstens zo belangrijk. Als je kinderen hebt dan is het belangrijk of je deze gratis kunt meeverzekeren. 

Uitvaartverzekeraars

Verder verschilt de premie per uitvaartverzekeraar. Monuta uitvaartverzekeringen heeft complete verzekeringen tegen een goede premie. Bovendien zijn Monuta, DELA en Ardanta verzekeraars met jarenlange ervaring in het verzorgen van uitvaartverzekeringen. Het is wel belangrijk om in jouw situatie de verzekeraars te vergelijken je kunt zo veel geld besparen op jouw uitvaartverzekering.

 

https://www.uitvaartverzekeringen.tips/

Gerelateerde artikelen

Beleggen? Welke broker match met jouw voorkeuren?

Beste brokers in Nederland momenteel [2022]

Wat houdt een expat in?