Verenigde Zaken
Image default
Elektronica en elektriciteit

3 manieren om een printer in te zetten voor jouw horecazaak

Een printer voor op kantoor? Ja, onmisbaar natuurlijk. Een printer voor thuis? Absoluut handig. Maar een printer voor je horecaonderneming? Zeker, ook daar zijn er genoeg waardevolle dingen die je zelf kunt ontwerpen en afdrukken! In dit artikel inspireren we je met drie creatieve projecten voor je horecazaak die je helemaal zelf kunt uitvoeren, zolang je over een printer beschikt.

Over printers gesproken… Voor dit soort projecten raden we wel aan om een specifiek type te gebruiken, namelijk een inkjetprinter. Dit soort printer gebruikt namelijk een cartridge met kleurrijke inkt, waardoor de kwaliteit van je afdrukken hoog is. Wel zo belangrijk, als je mooie en representatieve prints wilt maken voor je restaurant of café.

Tip 1: ontwerp en print je eigen menukaarten

Niemand kent de stijl, smaak en sfeer van jouw horecazaak beter dan jij. Hoe leuk is het dan om dit allemaal te verwerken in je menukaarten? Tegenwoordig zijn er veel laagdrempelige programma’s of websites, zoals Canva, die het makkelijk maken om van alles digitaal te ontwerpen. Er zijn vaak zelfs templates beschikbaar die je als basis kunt gebruiken. Vervolgens print je je eigen menukaarten uit en kun je ze lamineren of in een album doen.

Zelf menukaarten printen heeft best veel voordelen ten opzichte van het laten maken door een andere partij:

  • Je kunt álles zelf bepalen, wat zorgt voor een heel persoonlijke menukaart die goed past bij jouw horecaonderneming.
  • Een foutje corrigeer je gewoon zelf en een aanpassing aan het menu is makkelijk. Je hoeft hiervoor niet opnieuw in zee met degene die de menukaarten heeft ontworpen.
  • Meestal is het een stuk goedkoper om zelf aan de slag te gaan (maar het kost je natuurlijk wel tijd).

Tip 2: genereer bekendheid met eigen promotiemateriaal

Ook promotiemateriaal is makkelijk (en leuk!) om zelf te ontwerpen. Denk aan foldertjes om te verspreiden op straat of in winkels, of visitekaartjes om uit te delen op beurzen. Of wat dacht je van kortingsflyers voor de volgende bestelling, die je kunt meegeven in de tas als je eten bezorgt bij mensen thuis? Door je promotiemateriaal te printen op papier van hoge kwaliteit, krijg je het beste resultaat. Kies dus voor iets zwaarder papier met een lichte glans, zodat jouw flyers of folders er professioneel uitzien.

Tip 3: verfraai je horecazaak met eigen decoratie

Tot slot zijn er diverse mogelijkheden om het uiterlijk van je restaurant of café zelf een persoonlijke touch te geven. Het internet staat vol met leuke DIY-projecten die je met behulp van een printer kunt maken en die niet alleen in je huis voor sfeer kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakte slinger van foto’s, een mooi album met de historie van jouw horecazaak of muurdecoratie en posters in de juiste stijl. En wat dacht je van zelfgeprinte versiering rondom de feestdagen? Je drukt het binnen enkele klikken af!

Maak je je zorgen dat het resultaat niet zo mooi of professioneel zal zijn? Nergens voor nodig. Zorg gewoon dat je niet bespaart op het materiaal. Dat betekent op z’n minst kwalitatief papier, genoeg inkt en natuurlijk een goede printer. Het zal je verbazen hoeveel je daarmee kunt bereiken.

Tip voor een geschikte printer

Nog geen printer in je bezit, maar wel van plan om deze te kopen? Overweeg dan een model uit de HP Envy-serie. Hierin zitten veel all-in-one inkjetprinters die perfect zijn om zelf aan de slag te gaan met kleurenprints. Ze gebruiken grote cartridges waarbij alle kleureninkt in één cartridge zit, zoals bijvoorbeeld de HP 304. Lekker makkelijk, want dan ben je niet steeds losse cartridges aan het vervangen. Voor de goedkoopste printers én inktcartridges ben je bij een specialistische webshop zoals 123inkt aan het juiste adres.

Tijd om aan de slag te gaan

Hebben de bovenstaande projecten je geïnspireerd? Of heb je misschien zelf een leuk idee gekregen om uit te voeren? Dan is het tijd om in actie te komen. Creatief bezig zijn voor je horecaonderneming zorgt namelijk niet alleen voor een stukje personalisatie en sfeer, maar is ook gewoon heel erg leuk. Veel plezier!