Verenigde Zaken
Image default
Elektronica en elektriciteit

Waarom je je elektronica laat repareren in plaats van vervangen

Een kapot scherm, een batterij die snel leegloopt, of missende letters. Het zijn allerlei gebreken die ervoor zorgen dat we het liefst zo snel mogelijk een nieuw apparaat kopen. Toch zijn er allerlei redenen waarom repareren een beter idee is. Het is bijvoorbeeld een stuk vriendelijker voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Benieuwd waarom jij kiest voor het repareren van je elektronica? Lees snel verder!

 

Kostenbesparend

Ten eerste is reparatie een stuk goedkoper dan het opnieuw aanschaffen van je elektronica. Een nieuw apparaat kopen kan flink oplopen in de kosten. Dat terwijl die kosten helemaal niet nodig zijn. Vaak is het genoeg om je scherm te vervangen of er een nieuwe batterij in te laten zetten. Laat dus je telefoon repareren in plaats van een nieuwe te kopen. Zo kun jij wat langer sparen voor een nieuwe wanneer dat echt nodig is!

 

Milieubewust

Een telefoon of laptop bestaat uit veel verschillende delen. Aan de buitenkant zie je vooral het scherm, de camera of het toetsenbord. Aan de binnenkant zitten allerlei metalen zoals koper, zilver en zelfs goud. Deze moeten allemaal gewonnen en vervoerd worden. Een intensieve ingreep en slecht voor het milieu. Je MacBook laten repareren is dus een stuk beter voor de aarde. 

 

Tijdbesparend

De laatste reden waarom jij je elektronica repareert is de tijd die je ermee bespaart. Je denkt waarschijnlijk dat het kopen ervan met een stuk meer tijdbesparing komt. Toch is dat juist bij het tegenovergestelde zo. Een nieuwe telefoon moet worden ingepakt en opgestuurd. Dan moet je de hele telefoon opnieuw instellen en de oude gegevens overzetten. Handelingen die het allemaal waard zijn, maar toch tijdrovend. Het repareren van je telefoon kan soms binnen een uur al gebeurd zijn!

 

Wanneer is het tijd om te vervangen?

Toch kun je je elektronica niet oneindig laten repareren. Uiteindelijk is het tijd om een nieuwe aan te schaffen; maar wanneer doe je dat? Te oude telefoons en laptops kunnen nieuwe updates vaak niet meer aan, terwijl deze vaak erg belangrijk zijn. Bij een samenkomst van korte batterijduur, een traag bestuurssysteem, en schade is het ook vaak tijd om een nieuw apparaat te kopen. Let daarbij goed op nieuwe releases. Oudere versies worden dan vaak goedkoper. 

 

Zoals je ziet, kun je bij kleine gebreken je telefoon of laptop beter laten repareren. Hiermee bespaar je geld, tijd, en ben je milieubewust bezig. Is jouw telefoon kapot? Ga dan dus na of het te maken valt en stel het kopen van een nieuwe nog even uit!