Verenigde Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

De ideale omstandigheden voor een schrijver

Ben jij een schrijver of heb je aspiraties om er één te worden? Dan is het handig dat je de ideale omstandigheden hebt. Vaak werken schrijvers niet op een kantoor, maar thuis of in een bistro of café. Je moet jezelf aansporen, dat kan moeilijk zijn. Bekende termen zijn daarbij zijn ‘writersblock’ en ‘inspiratieloos’. Heb jij hier ook last van? Dan is het belangrijk dat je de ideale omstandigheden creëert om te schrijven. Benieuwd naar wat misschien jou gaat helpen? Lees dan verder.

Opstaan

Vind je het lastig om op gang te komen? Dan is het opstaan een belangrijk item. Met name op tijd opstaan. Je hebt immers een ritme nodig. Op tijd mag gerust 10.00 zijn. Als je daarna, maar genoeg tijd investeert in het schrijven. Hoe je dat doet, dat op tijd opstaan? Dat kan door van alles zijn. Je kunt jezelf beloven dat je bijvoorbeeld, als beloning voor het opstaan, eerst een mooie wandeling maakt van een half uurtje. Het kan ook zijn dat je jezelf iets anders beloont, het belangrijkste is: dat het voor jou werkt.

Vind je het desondanks lastig? Dan kun je externe factoren creëren. Zorg voor korte afspraken om bijvoorbeeld 9.00 uur. Dan ben je om 10.00 in ieder geval al aangekleed en echt wakker.

Writersblock

Heb je even geen idee waar je over moet gaan schrijven? Begin gewoon, elk woord is er één. Werk desnoods bijvoorbeeld een karakter verder uit, als je het even niet wil vlotten met het boek. Moet je een korte tekst schrijven, puur voor linkbuiliding? Dan is het juist belangrijk om niet te veel na te denken. Schrijf gewoon. Er komt vanzelf wat op papier. Daarna kun je het nog nakijken op spelling en je zult zien, de tekst is af.

Inspirerende omgeving: huurwoningen in Kerkrade

Sommige schrijvers helpt het om een inspirerende omgeving te hebben. Hou je van rust, maar niet te rustig? Dan is zoeken naar huurwoningen in Kerkrade, wellicht een goed plan. Weet je niet of dit gaat werken? Ga dan eerst bijvoorbeeld eens een weekendje weg in Kerkrade, in plaats van meteen op zoek te gaan naar huurwoningen in Kerkrade. Immers, als het zo bedoeld is zullen die huurwoningen in Kerkrade, bijna als vanzelf op jouw pad komen.