Verenigde Zaken
Image default
Transport en logistiek

Wat is ADR transport?

ADR is een verdrag overeenkomst voor internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Met andere woorden ADR transport is een Europese overeenkomst voor het vervoer van goederen en wordt door bijna iedereen in de branche gebruikt. De chauffeur zelf voor dit soort werk is hoog opgeleid en bekwaam en heeft een goede kennis van de weg die hij zal nemen om gevaarlijke of gevaarlijke goederen te vervoeren. Om chauffeur te zijn, heb je een certificaat en een licentie van de DVLA nodig, en om dit certificaat en deze licentie te krijgen, moet je de afdeling transport cursus volgen en examens afleggen door het SQA-proces te volgen. Daarna is jouw certificaat en licentie 5 jaar geldig en moet je deze verlengen.

In de diepte van ADR transport

Als vervoerder kan je door je werkgever worden gevraagd om gevaarlijke stoffen te vervoeren. Het hebben van de juiste training en certificering helpt niet alleen om een ​​hoge industriestandaard in transport en logistiek te handhaven, maar is ook een wettelijke vereiste. Je werkgever is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat al hun chauffeurs zijn opgeleid in ADR en je chauffeurs opleidingscertificaat (DTC) ontvangen, voordat je toestemming krijgt om transporttaken op zich te nemen waarbij gevaarlijke goederen worden vervoerd. Bedrijven die zich niet aan de regels houden, kunnen hoge boetes krijgen als ze worden betrapt. Als chauffeur is het verstandig om je steentje bij te dragen om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van je DTC en om te bevestigen dat jouw papierwerk niet is verlopen voordat je gevaarlijke ladingen accepteert. Dit zal ver gaan om jou, je gezin en je bedrijf gemoedsrust te geven.

Hoeveel is het tarief als chauffeur?

De tarieven voor chauffeurs van zeer gevaarlijke of gevaarlijke goederen variëren van 200 tot 1.000 euro per uur met de meest gebruikelijke tarieven van 250 en 600 euro per uur. Dit is exclusief je on-road vergoedingen zoals benzine, voorbereiding en reiskosten. En de training voordat je een actieve chauffeur kunt worden, duurt ongeveer 3 tot 4 dagen binnen de cursus. De eerste cursus, de ADR-initial, moet worden voltooid als je transportwerkzaamheden het vervoer van gevaarlijke materialen omvatten. De vier- of vijfdaagse cursus bevat informatie over de classificatie van gevaarlijke goederen, de risico’s van het vervoeren van gevaarlijke stoffen en de huidige en relevante wetgeving. Ook leer je op welke manieren je incidenten kunt voorkomen die de veiligheid van jezelf, de samenleving en het milieu in gevaar kunnen brengen, en welke stappen je volgt als er zich een ongeluk voordoet. Jij als chauffeur hebt het voordeel dat je de kans op vijandelijkheden op de weg verkleint.