Verenigde Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waar moet je op letten bij het inhuren van een advocaat?

Een advocaat kun je voor verschillende doeleinden nodig hebben. Niet iedere advocaat is misschien geschikt om je te helpen. Ze worden namelijk verschillend opgeleid en kunnen andere specialisaties hebben. Maar er zijn een aantal zaken waar je sowieso rekening mee moet houden, bij het inhuren van een advocaat.  

Kennis 

Zoals al gezegd, is het belangrijkste de kennis dat een advocaat heeft. Er zijn wel meer dan tien soorten advocaten en niet iedereen is dus geschikt voor alle zaken. Je wordt namelijk speciaal opgeleid en kiest uiteindelijk zelf de richting die je op wilt gaan. Om een voorbeeld te noemen, een huurrecht advocaat kan niet hetzelfde werk doen als een strafrecht advocaat. Onderzoek dus goed wie jij nodig hebt voor je zaak en dan kun je wat gerichter naar de persoon op zoek.

Klik

Het is ontzettend belangrijk, dat je een goede band hebt met je advocaat en je zeker weet dat je alles kwijt kan. Het zal dan ook niet een makkelijke periode zijn en het is fijn als je iemand naast je hebt staan, die je vertrouwt. Een kennismakingsgesprek is een perfecte manier om te zien of die klik er is. De meeste advocaten zullen ook zelf laten weten hoe het voor hen voelt en mocht het niet gaan, kunnen ze zelf ook aan de bel trekken. Zoiets komt dus altijd van twee kanten. 

Ervaring

Bijna niets maakt een advocaat beter dan het opdoen van ervaring. Er is geen twijfel dat iedere zaak anders is, maar met ervaring weet een advocaat sneller wat hij of zij moet doen. Ook jij kunt hier wellicht goed bij helpen. De ene situatie kan vragen om een harde aanpak, de andere vraagt juist meer om samenwerking. Zorg dus dat je zelf ook goed en gemakkelijk kan schakelen met je advocaat. 

Kosten 

Mocht je de keuze maken om uiteindelijk een advocaat in te huren, dan is het goed om rekening te houden met de kosten die hierbij komen kijken. Stel van te voren vast of er sprake is van additionele kosten op het uurtarief. Het komt vaak voor dat er een percentage voor kantoorkosten nog bovenop het uurtarief komt. Zodra dat het geval is, vraag dan specifiek naar een verklaring van deze kosten. Zo weet wat je er ongeveer aan zal moeten uitgeven. Bekijk alle expertises van Aspremont.

Tijdens een rechtszaak ga je een ongelofelijke lastig en zwaar proces in. Zodra jij de juiste advocaat voor jou hebt gevonden, zal het in ieder geval één last van je schouders af zijn. Wees dus niet bang om er iets langer over te doen en neem pas iemand aan, zodra jij daar helemaal zeker over bent. Alleen zo kun je er het beste uitkomen.