Verenigde Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Voordelen van hardware opkopen voor bedrijven

Heb je in jouw bedrijf oude laptops, servers, ongebruikte en verouderde smartphones of andere hardware liggen die je niet meer gebruikt? Dan kan het voor jouw onderneming zeer aantrekkelijk zijn om je hardware door een daarin gespecialiseerd bedrijf te laten opkopen. Hardware opkopen door een IT bedrijf levert je vaak meer op dan je denkt. In dit artikel zetten we de belangrijkste pluspunten van hardware opkopen laten voor je op een rijtje. Wedden dat jij er ook voor kiest om een gespecialiseerd en ervaren IT bedrijf jouw hardware te laten ophalen en dat te recyclen?

Je hebt de garantie op een eerlijke restwaarde

Als grootste voordeel van het inleveren van gebruikte hardware noemen we het feit dat je een mooie restwaarde voor je oude laptops, servers computers terugkrijgt. Kies je voor het inleveren van jouw bedrijfshardware bij een erkend en professioneel IT bedrijf cq. recyclingbedrijf? Dan heb je de garantie op een mooie en nette restwaarde, die eerlijk en marktconform is. Want het is natuurlijk wel belangrijk dat je voor het inleveren van jouw dure hardware, ook al wordt deze niet meer gebruikt, een eerlijk geldbedrag terugkrijgt. Het runnen van een bedrijf is al duur genoeg en alles waar je op kunt besparen is dan mooi meegenomen. Dat geldt zeker voor het recyclen van afgedankt hardware!

Alle gevoelige bedrijfsdata worden grondig en ontraceerbaar gewist

Jouw hardware opkopen laten door een IT bedrijf met kennis van zaken heeft nog een andere cruciale pre. Kies altijd voor een IT bedrijf dat ISO-gecertificeerd is en zich dus aan de regels houdt die op het gebied van ICT-veiligheid zijn vastgesteld binnen de branche. Een mooi voorbeeld hiervan is CTC IT Solutions. Want als er iets is dat je wilt zien te voorkomen, is het wel dat bedrijfsgevoelige informatie en geheime gegevens op straat komen te liggen. Of, erger nog, in handen komen van de verkeerde personen. Belangrijk is dus de zekerheid dat alle gegevens volledig gewist worden en jouw data en bedrijfinformatie niet meer te traceren is.

Inleveren van de hardware levert ruimte op

Een belangrijk pluspunt van oude, ongebruikte hardware opkopen laten door een gespecialiseerde recycler is de extra ruimte die je dit oplevert. Zeker binnen grote bedrijven neemt verouderde, ongebruikte hardware vaak onnodig veel plek in, bijvoorbeeld in een loods, opbergruimte of in een schuur. Bedrijfsruimte is al duur genoeg, dus alles wat je hier op kunt besparen is mooi meegenomen. En de ruimte die er dan vrijkomt, kun je zonder twijfel wel voor andere bedrijfsdoeleinden gebruiken.

Hardware

Ook het milieu profiteert van jouw keuze voor recycling

Dat ook het milieu blij is met jouw keuze voor hardware opkopen laten door een recyclingbedrijf, moet als voordeel misschien wel op één gezet worden. Dat we dit pluspunt pas hier behandelen, suggereert niet dat dit punt minder belangrijk is dan andere voordelen van hardware inleveren en (laten) recyclen. We leven al enkele decennia in een wereld waarin grondstoffen, energie en belangrijke materialen schaarser worden. Dit feit kan al op korte termijn grote problemen veroorzaken in de maatschappij. Zo worden bouwmaterialen, olie en zeker ook metalen steeds prijziger. Door dit soort grondstoffen en materialen te recyclen, worden het milieu zoveel als mogelijk is ontzien en kunnen ook prijsstijgingen vertraagd of afgeremd worden. Dus draag ook bij aan een beter wereld en lever je oude servers, computers, laptops en andere devices in bij een erkend IT-bedrijf!