Verenigde Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Accountants en adviseurs helpen je bedrijf vooruit

Een accountant kan erg waardevol zijn voor een bedrijf. Een mkb accountant helpt namelijk met het inzichtelijk maken van de financiële situatie en geeft advies waar mogelijk. Zo helpen ze  je bedrijf financieel gezond te houden.

Eén van de belangrijkste taken van een accountant is het maken van de jaarrekening voor een bedrijf. Een jaarrekening bestaat uit de winst- en verliesrekening, balans en eventuele toelichting. Zo kan je zien hoe het bedrijf in het afgelopen jaar gepresteerd heeft en hoe alle financiële zaken er voor staan.

Het maken van een jaarrekening is voor bijna alle bedrijven verplicht. Je moet dan een jaarrekening opstellen die volgens de wet en regelgeving in het burgerlijk wetboek is opgenomen en deze vervolgens inleveren bij de Kamer van Koophandel.

Daarnaast geeft een accountant advies over allerlei fiscale zaken waarmee je te maken krijgt binnen een onderneming. Ze helpen je kiezen met de juiste ondernemingsvorm voor je bedrijf, kijken of de huidige nog we passend is en kijken naar de juridische regels en wetgeving om te bepalen wat de meest ideale situatie is. Daarnaast bespaard een goede administratie veel tijd en moeite. Ook daarom kan een accountant je helpen bij het (her)structureren van de administratie. Door in zee te gaan met nieuwe ontwikkelingen en technologische vooruitgangen, kan je je tijd efficiënter besteden. Bovendien is een accountant erg handig bij het verkopen of kopen van een bedrijf. Ook hiervan heeft hij of zij de juiste kennis in huis als het gaat om juridische en fiscale verplichten in het algemene proces. Hiermee kan je geholpen worden met het opstellen van verplichte documentatie en kan je advies krijgen over de financiële gevolgen voor je bedrijf en voor jezelf. Ook over subsidie- en financieringsregelingen weten accountants alles. Accountants en adviseurs zijn dus super handig om in te schakelen voor jouw bedrijf! Toevallig op zoek naar een accountant Westland? Die zijn er zeker.

http://weanaaldwijk.nl