Verenigde Zaken
Image default
Verenigingen

Een scholentoernooi organiseren in stappen

Door een scholentoernooi te organiseren zet je jouw sport op de kaart en kun je deze onder de aandacht brengen bij een jonge doelgroep om zo meer aanwas voor je club of vereniging te krijgen. Bij een scholentoernooi komt behoorlijk wat planning kijken. Je moet rekening houden met de deelnemers, de scholen die meedoen, de locatie waar je het toernooi geeft en talloze randzaken die bijdragen aan het succes van je evenement.

Met de onderstaande stappen zet jij straks een topevenement weg, het is immers je visitekaartje!

Bepaal je de doelgroep voor je toernooi

Op welke leeftijd wil je inzetten? Sommige sporten, zoals judo zijn een uitgelezen kans voor jonge kinderen om te leren vallen en spelenderwijs een sport te leren. Voor bijvoorbeeld balsporten ben je wellicht op zoek naar kinderen die al een wat fijnere motoriek hebben, al hoeft dat natuurlijk niet. Belangrijk is dat je naar de mogelijkheden binnen je eigen club of vereniging kijkt en beslist welke doelgroep hier het beste op aansluit.

Het juiste moment kiezen

Hou rekening met de feestdagen en met schoolvakanties. Het zou zonde zijn wanneer je een leuk toernooi organiseert en er komt bijna niemand opdagen. Overleg en coördineer met de deelnemende scholen over de beste datum om je toernooi op te geven.

Schakel (professionele) hulp in

Op een scholentoernooi komen misschien wel honderden kinderen opdagen. Het indelen van de teams, het verloop van de dag, wellicht inschrijvingen en het regelen van eten en drinken voor zoveel mensen is een enorme organisatorische en logistieke klus! En dat doe je natuurlijk niet alleen. Voor veel werkzaamheden heb je genoeg aan een aantal welwillende vrijwilligers maar voor sommige specifiekere taken is het wellicht verstandig om een professional in te zetten.

Geef ze een aandenken

Je wilt kinderen enthousiast maken voor jouw sport. Geef ze daarom iets leuks mee als aandenken. Zo kun je tegenwoordig voor een aantrekkelijke prijs sportprijzen bestellen. Dat kun je gewoon via internet doen. Wil je het speciaal maken? Ga dan op zoek naar een leverancier die je de mogelijkheid biedt om de naam van de school en het jaartal op de trofeeën af te drukken.