Verenigde Zaken
Image default
Informatiediensten

Ken de voordelen van het gebruik van asset management software in jouw bedrijf

Elke onderneming moet goed zorgen voor haar activa, of het nu gaat om gebouwen, machines of zelfs computers. Elk goed moet worden gecontroleerd en opgevolgd, zodat de uitgaven voor onderhoud en zelfs vervanging van het goed kunnen worden geraamd. Al deze processen kunnen worden vereenvoudigd als de onderneming gebruik maakt van asset management software.

Deze software maakt ook het beheer van boekhoudkundige en fiscale informatie mogelijk. Naast, uiteraard, het vergemakkelijken van de fysieke controle van alle activa. Bekijk hieronder enkele voordelen van het invoeren van een asset management software in jouw bedrijf!

 

De software helpt je jouw activa te beheren

Asset management software maakt het makkelijker om jouw assets te controleren. Het systeem slaat de details op van nieuwe aankopen en registreert ook de kenmerken van het materieel. Hiermee kan de manager een breed overzicht krijgen van alles wat er in de onderneming gebeurt.

Bovendien slaat het ook gegevens op over de garantie en verzekering van de goederen. Wanneer deze termijn op het punt staat te verstrijken, geeft het systeem een waarschuwing, zodat de beheerder op de hoogte is van de uiterste termijn. Om alles nog praktischer te maken, kunt je met de software het aankoopdocument van het goed in de software opslaan. Dit helpt bij de fiscale controle.

 

Weet waar elk bedrijfsmiddel zich in jouw bedrijf bevindt

Weet je waar elk bedrijfsmiddel zich in jouw bedrijf bevindt? Vaak wordt het materiaal van de ene afdeling naar de andere gebracht en wanneer de persoon de inventaris gaat opmaken, kan hij het goed niet vinden. Wanneer de instelling een asset management software gebruikt, worden alle bewegingen van de patrimoniale goederen geregistreerd. Dan kunt u, wanneer je maar wilt, raadplegen, nagaan waar de voorwerpen werden gebruikt en waar ze zich op dit ogenblik bevinden.

 

Rapporten uitgeven

Indien nodig kunt je verschillende rapporten met systeemgegevens afdrukken. Onder hen:

  • Analytische Positie van de Activa;
  • Mutaties in de vaste activa;
  • Informatie over de analytische positie met terugwerkende kracht van activa.

Dit vergemakkelijkt de tijd om een aantal gegevens te analyseren en een overzicht van de activa te krijgen.

 

Berekening van de afschrijving

Een goede controle van de activa vereist een berekening van de afschrijving van het goed uitgevoerde artikel. Dit helpt om de termijn voor bijvoorbeeld vervanging of onderhoud te schatten. Met de asset management software kunt je de afschrijving van activa in om het even welke valuta berekenen en de afschrijving van een activum over verschillende kostenplaatsen verdelen. De software berekent ook fiscale afschrijvingen en versnelde afschrijvingen.

 

Veilige en georganiseerde gegevens

Het systeem is veilig en slaat alle gegevens perfect op. Het is mogelijk te bepalen welke gebruiker toegang heeft tot welke gegevens. Als er een onregelmatigheid is, kan de beheerder die opsporen om de verantwoordelijke persoon te identificeren. Dit zijn slechts enkele van de faciliteiten die een asset management software biedt, het is de moeite waard om in deze oplossing te investeren!