Verenigde Zaken
Image default
Transport en logistiek

Het verschil tussen een transportdienst en zeilen

Het verschil tussen een transportdienst en zeilen

Het kan voorkomen dat je graag op vakantie wilt of dat je wellicht in een andere haven wilt varen. Het is dan handig om een transportdienst in te huren of een transportwagen te huren om jouw boot te vervoeren naar een andere plek.

Veel mensen twijfelen nog wel heel erg of dat zij willen zeilen naar een andere plek of dat een transportdienst een betere oplossing is. Beiden kost geld, maar de transportdienst kan zeker meer geld kosten. 

De prijzen kunnen daarbij verschillen als het gaat om een transport over de weg en een transport waarbij de boot overgevaard moet worden. 

Bedenk dus goed waar de boot naartoe moet en wanneer de boot getransporteerd moet worden. Wanneer je deze informatie weet kan je met het bedrijf overleggen wat je het beste kan doen en welke prijs gehanteerd wordt. 

Genoeg tijd voor andere zaken 

Wanneer iemand zijn boot wilt verplaatsen dan is dat vrijwel altijd omdat iemand op vakantie gaat of een reis gaat maken. Bij een reis komt veel kijken en er moet dan ook een hoop gedaan en geregeld worden. Wanneer je een transportdienst inhuurt dan hoef je zelf niet te varen en dus heb je meer tijd voor andere zaken. Zo kan je ook langer genieten van de vakantie en hoef je niet eerst nog te rusten na een lange zeilreis. 

Ook de voorbereiding van het varen kan veel tijd en energie kosten. Deze energie en tijd wordt dan ook gespaard wanneer je een transportdienst inhuurt die het werk doet voor je. 

Veilig

Goed ervaren en gevestigde boottransporters hebben veel kennis van transport. Zij zorgen ervoor dat elk onderdeel van de transport volgende de hoge standaard wordt uitgevoerd zodat de boot in betere staat aankomt dan wanneer het over de lange afstand zou zijn gevaard. 

Helaas is het ook zo dat het niet altijd zo is dat elk bedrijf die een transport uitvoerd een vertrouwde professional is. Sommige vervoerders gebruiken een ongepland aanpak, die de taken die gepaard gaan met het tillen, spelen en verschepen van een boot onderschatten. 

Het kan dan ook zijn dat het soms verkeerd afloopt, met rampzalige gevolgen, vooral als er sprake is van enige onverantwoordelijkheid door de boot niet goed vast te maken en alles in een slecht slecht achter te laten. 

De meeste bedrijven die zich het beste houden aan de industrienorm gebruiken verstelbare of op maat gemaakte wiegen. Dit doen ze door gebruik te maken van deskundige kennis om gewicht en druk gelijkmatig te verdelen. 

Door het gebruik van deze technieken en het alert blijven op al deze bevestigingen maakt een bedrijf een goede transportbedrijf. 

Als je van plan bent om een boot te laten vervoeren dan is het belangrijk dat je goed navraagt wat de procedure is. Lees dan ook online wat de recensies zijn van een bedrijf om zo erachter te komen of dat een bedrijf betrouwbaar is.

Makkelijker

Het komt ook vaak voor dat mensen het gewoon makkelijker vinden om de transport aan iemand anders over te laten. Vaak willen ze wel graag varen op de locatie maar niet de weg ernaartoe maken. Dan vinden de mensen het dus gemakkelijker om een bedrijf in te huren die dit voor ze doen. 

Het is wel belangrijk om ook na te vragen aan het transportbedrijf zoals, Van de wetering transporten, om de juiste papieren, verzekeringen en vergunningen voor een boottransport. 

 

https://vandewetering.nl/