Verenigde Zaken
Image default
Nieuws en media

Led schermen de perfecte manier voor grote evenementen.

Led schermen de perfecte manier voor grote evenementen.

Wanneer je een groot evenement organiseert, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat hier ontzettend veel bezoekers op afkomen. Vooral wanneer je dan ook nog een een podium hebt, waar zich van alles afspeelt, dan wil je natuurlijk wel dat iedereen alles goed kan zien. Het gebruik van led schermen is hiervoor de perfecte manier om dit te kunnen doen. Zo kun je middels een videowall in het groot projecteren wat er ook het podium gebeurt. Zo kunnen zowel de bezoekers die een plekje vooraan hebben weten te bemachtigen alsook de bezoekers die helemaal achteraan staan het allemaal goed zien! Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Ledschermen voor een indoor event

Tijdens een concert in een groot stadion, is het natuurlijk een utopie om te denken dat iedereen van afstand alles tot in detail kan zien. Omdat de bezoekers vaak toch al snel enkele tientallen euro’s hebben betaald voor het zien van hun favoriete band of artiest, is het wel zo fijn dat ze alles wat op het podium gebeurt meekrijgen. Het gebruik van grote ledschermen is hiervoor dan de perfecte oplossing. Zo kun je door verschillende led schermen met elkaar te verbinden een heuse videowall creëren, waardoor ook mensen die wat verder weg van het podium staan of zitten alles goed kunnen volgen.

Schermen voor buiten

Uiteraard vinden er niet alleen binnen evenementen plaats, maar natuurlijk ook buiten. Ondanks het feit dat we natuurlijk vanuit gaan dat er tijdens het festivalseizoen geen regen valt, wonen we toch nog steeds in Nederland. Kortom, kans op een regenbui, die is er altijd. Gelukkig zijn er ook led schermen die volledig waterdicht zijn. Zo kun je ook tijdens een flinke regenbui gewoon blijven genieten van al het moois wat er op het podium gebeurt. Een led scherm is immers van dusdanige kwaliteit, dat ondanks de regenval het beeld haarfijn blijft. Niets om je zorgen over te maken dus. Zo kunnen je bezoekers onbezorgd blijven genieten en hoef jij niet bang te zijn dat je schermen beschadigen.

Schermen kopen of huren?

Organiseer jij met enige regelmaat een evenement, waarbij led schermen gebruikt worden. Dan heb je natuurlijk de keuze om ervoor te kiezen om ze zelf aan te schaffen. Toch is het vaak raadzaam dit niet te doen. De kosten voor het kopen van deze schermen kunnen namelijk flink in de papieren lopen en daarmee ook drukken op je liquiditeit. Vooral als beginnende ondernemer is het daarom verstandig om ervoor te kiezen deze te huren. Zo hoef je niet eenmalig een enorme uitgave te doen en kun je dus met een gerust hart je geld investeren in andere zaken. Mocht het op lange termijn blijken dat je ze toch wilt aanschaffen, bekijk dan eerst goed hoeveel of je er daadwerkelijk nodig hebt. Stel je hebt eens in de twee jaar een dubbel evenement, dan kun je voor het 2e evenement beter een set led schermen huren.