Verenigde Zaken
Image default
Energie

Top vier voordelen van het installeren van zonnepanelen op uw huis

Voor we het weten is het zomer en met de stijgende temperaturen zullen ook de energierekeningen stijgen. Zonnepanelen zijn een geweldige manier om energiekosten te compenseren, de milieu-impact van uw huis te verminderen en een groot aantal andere voordelen te bieden, zoals het ondersteunen van lokale bedrijven en het bijdragen aan energieonafhankelijkheid. Je kunt in Nederland bij diverse partijen terecht waaronder Timmer Installaties voor het plaatsen van zonnepanelen in Wageningen of bijvoorbeeld zonnepanelennoord in Drenthe?

1. Verminder of elimineer de energierekening.

Dit is vrij verbazingwekkend. Op warme lentedagen wekken we veel meer op dan we verbruiken. Op warme zomerdagen, als we de airconditioning laten draaien, of op bewolkte dagen, putten we uit het net. Zelfs als u ergens woont waar het bewolkt is, ontvangen dergelijke locaties doorgaans meer dan twee uur zonlicht per dag, terwijl zonnige locaties gemiddeld 5,5 uur zonlicht per dag ontvangen.

Hoewel zonnige dagen meer zonne-energie opleveren, blijven zonnepanelen ook bij bewolkt weer energie afnemen. Indirect, of direct, zonlicht zal nog steeds helpen om uw huis van energie te voorzien. Bewolkte dagen produceren meestal ongeveer 10 tot 20 procent van de stroom die op zonnige dagen wordt opgewekt.

2. Belastingkredieten en kortingen verdienen.

Veel installateurs bieden ook een installatie zonder kosten aan, waarbij ze al het geld voor de panelen en de installatie voorschieten en de elektriciteit tegen een gereduceerd tarief in rekening brengen. Zij “leasen” in feite uw dakruimte en geven u in ruil daarvoor een korting op de elektriciteit. Dit is een goede optie voor huiseigenaren die de initiële investering niet willen doen of die de voorkeur geven aan een optie zonder aanbetaling. De installateur int in dit geval alle opbrengsten van de zonneenergie.

Waar u ook woont, u hebt waarschijnlijk een aantal geweldige belastingvoordelen voor zonne-energie. Verschillende gemeentes bepalen namelijk of u in aanmerking komt voor een subside. Profiteer ervan nu het nog kan.

3. Begin met besparen vanaf de eerste dag.

De jaarlijkse energiekosten kunnen in de duizenden lopen. De gemiddelde jaarlijkse energie-uitgaven per persoon bedragen €2000, inclusief transport en woonhuisenergie. Zonne-energie kan deze kosten verlagen of elimineren zodra ze zijn geïnstalleerd. Ze bieden ook besparingen op lange termijn, omdat het in principe gratis is om de kracht van de zon op te vangen.

Zonnepanelen verbeteren uw verkoopwaarde aanzienlijk. De meeste huizenkopers begrijpen wat een huis met zonnepanelen betekent – vooral omdat het systeem al aanwezig is en ze de initiële investering en installatie niet hebben hoeven doen. 

Zonnepanelen verlengen ook de levensduur van een dak, omdat ze bescherming bieden tegen de elementen, zoals regen, sneeuw en puin. Ze maken het huis energie-efficiënter in de zomer, omdat de hete zon niet rechtstreeks op het dak schijnt, maar wordt geabsorbeerd door de panelen, waardoor de temperatuur van het huis lager blijft.

4. Help het milieu en help ons allemaal.

Zonne-energiesystemen halen schone, zuivere energie uit de zon. Het installeren van zonnepanelen op uw huis helpt de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan en vermindert onze collectieve afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Traditionele elektriciteit is afkomstig van fossiele brandstoffen zoals kolen en aardgas. Wanneer fossiele brandstoffen worden verbrand om elektriciteit te produceren, stoten ze schadelijke gassen uit die de voornaamste oorzaak zijn van luchtvervuiling en wereldwijde klimaatverandering. Fossiele brandstoffen zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar ze zijn ook een eindige bron. Daardoor schommelt de prijs voortdurend en kan deze in korte tijd stijgen.

Hernieuwbare energie verbetert ook de volksgezondheid. Kolen- en aardgascentrales produceren lucht- en watervervuiling die schadelijk is voor de volksgezondheid. Maar de vervanging van fossiele brandstoffen door hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie, kan het aantal vroegtijdige sterfgevallen en de totale kosten van de gezondheidszorg verminderen.

Hoewel de productie van fossiele brandstoffen aanzienlijke watervoorraden vereist en waterverontreiniging veroorzaakt, heeft zonne-energie weinig tot geen water nodig om te functioneren. Zonne-energie vervuilt dus niet alleen de watervoorraden niet, maar belast ook de wereldwatervoorziening niet.

Zonne-energie werkt ook tijdens een droogte- of hittegolf. Kolen, aardgas en kernenergie gebruiken grote hoeveelheden water voor koeling. Tijdens hittegolven of ernstige droogte, zoals we de afgelopen jaren hebben meegemaakt, komt de elektriciteitsproductie in gevaar. Maar zonne-energiesystemen hebben geen water nodig om elektriciteit op te wekken.

Bovendien schept zonne-energie banen in schone energie. De VS zijn wereldleider op het gebied van schone energie. Hopelijk zal deze trend zich voortzetten, in het licht van overheidsbezuinigingen op EPA en DOE, aangezien innovatieve en vooruitstrevende bedrijven het veranderende landschap van de energieproductie blijven omarmen en overstappen op hernieuwbare energiebronnen.

https://timmer-installaties.nl/zonnepanelen-wageningen/