Verenigde Zaken
Image default
Auto-industrie

Bumper lakken

Als je jouw auto gaat lakken moet je de bumper van je auto ook lakken en dat doe je met behulp van een spuitbus. Je kunt ook niet zomaar beginnen met spuiten van je bumper, want anders zitten je koplampen onder de lak. Dus wat moet je doen om de lak het beste op je bumper te krijgen?

Wat heb je nodig?

Bumper van een auto is vaak gemaakt van kunststof en om dat zelf te repareren heb je het één en ander nodig. De producten die vaak gebruikt worden om een bumper te herstellen zijn: 2k Plamuur, die makkelijk aan te brengen is en te schuren, schuurpapier, autolak op kleurcode om de juiste kleur binnen te krijgen, blanke lak om de autolak te beschermen, Primer dat als hechtlaag wordt gediend voor de autolak, ontvetter om de bumper schoon te maken, masker om jezelf te beschermen van chemische stoffen en handschoenen. Lees ook weer op de website van https://www.autolakopmaat.nl/

Hoe repareer je een bumper?

Eerst moet je kijken naar de schade dat de bumper heeft opgelopen, bijvoorbeeld steenslag en draag al je beschermingsmiddelen zoals je masker, handschoenen en pak. Wanneer je dat weet begin je met het reinigen en het ontvetten van je bumper door middel van een goede ontvetter. Als er een scheur of gat in de bumper zit kan je versterkings folie met hars gebruiken om de bumper weer te versterken. 

Wil je de bumper terugbrengen naar zijn originele vorm, dan zou je gebruik moeten maken van een speciale bumper plamuur. Als je de 2k plamuur hebt aangebracht, kun je de plamuur glad schuren. Spuit daarna een kunststof primer om de bumper in de grondverf te zetten. Als dat klaar is kun je de autolak spuitbus gebruiken om de bumper de originele kleur aan te brengen. Als laatste spuit je de kleurlak af met 2k blanke lak om de autolak weer te laten glanzen en te beschermen van dingen buitenaf.

 

https://www.autolakopmaat.nl/