Verenigde Zaken
Image default
Bouw en onderhoud

De oorzaken van een CV-leiding lekkage

Hebt u een lek opgemerkt in de leidingen van uw centrale verwarming? Het probleem kan erger zijn dan het lijkt. Bel in dat geval zo snel mogelijk een ervaren loodgieter om de lekkage CV ketel te verhelpen en uw huis weer comfortabel te maken!

De kans op lekken in de centrale verwarmingsbuizen van uw huis is het grootst tijdens de winter. Hoe langer u ze uit laat en dan weer aanzet, ontstaan er scheurtjes tussen de verschillende verbindingen die direct of indirect (afhankelijk van hoe ze geïnstalleerd zijn) tot een lekkend systeem kunnen leiden – wacht dus niet!

Bescherming tegen kalk is een probleem voor huiseigenaren, vooral degenen die wonen in steden met een hoge waterhardheid. Als u last heeft van lekkage van uw verwarmingssysteem of een andere bron van leidingbreuk, neem dan zo snel mogelijk contact op met een ervaren professional! Als je last hebt van lekkages of andere vocht gerelateerde problemen dan is het tijd om te investeren in je eigen waterontharder!

Hoe kan ik een CV-leiding lekkage herkennen?

Centrale verwarmingsketels zijn geweldig om uw huis warm en gezellig te houden in de winter, maar ze hebben één groot nadeel: lekken! Een CV-leiding lekkage kan een lager rendement of zelfs een totale uitval van het systeem veroorzaken. Als u een vreemd gedrag van de uwe opmerkt, zoals lage drukniveaus in vergelijking met normale waarden (of witte aanslag die zich vormt rond de plaats waar een lek kan bestaan), laat het ons dan weten zodat onze technici misschien meteen kunnen helpen door iemand te sturen die weet wat hij doet en dat ook nog tegen betaalbare prijzen!

Wanneer schade wordt veroorzaakt door lekkage, zal de opstalverzekering deze dekken. Als er echter bepaalde omstandigheden zijn die tot dit soort incidenten leiden, kunt u een aanvullende dekking krijgen via gebouwspecifieke uitgebreide garanties of persoonlijke polissen zoals die van de Vereniging van Eigenaren (VvE).