Verenigde Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

Waarom PLM voor jouw bedrijf onmisbaar is

Jouw onderneming wordt pas echt een succes als de bedrijfsprocessen bijdragen aan de winst. Daarom is Product Lifecycle Management (PLM) zo belangrijk. Wat het inhoudt en hoe het jouw bedrijfsprocessen verbetert? De antwoorden lees je in dit blog.

Wat is PLM?

Product Lifecycle Management (PLM) is een systematisch proces voor het beheer van de gehele levenscyclus van een product, vanaf het ontwerp tot het uiteindelijke uit de handel nemen. PLM sap omvat alle aspecten van de ontwikkeling van een product, inclusief ontwerp, productie, marketing en ondersteuning.

 

Het doel van PLM is het productontwikkelingsproces te optimaliseren om nieuwe producten sneller en efficiënter op de markt te brengen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat aan de kwaliteitsnormen wordt voldaan.

Waarom is Product Lifecycle Management zo belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom PLM zo belangrijk is voor bedrijven:

  • Het helpt bedrijven hun producten en productgegevens bij te houden.

  • Het helpt bedrijven om de complexe relaties tussen verschillende belanghebbenden in het productontwikkelingsproces te beheren.

  • Het zorgt ervoor dat alle belanghebbenden toegang hebben tot de meest recente productinformatie.

  • Het vergemakkelijkt samenwerking en coördinatie tussen verschillende afdelingen binnen een bedrijf.

PLM is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat een bedrijf snel en efficiënt nieuwe producten op de markt kan brengen, met behoud van hoge kwaliteitsnormen.

PLM sap implementeren in jouw bedrijf

Als je PLM sap in jouw bedrijf wilt implementeren, moet je een aantal zaken in gedachten houden:

  • Eerst en vooral moet je jouw doelen en doelstellingen bepalen. Wat wil je bereiken met PLM?

  • Ten tweede moet je de juiste software oplossing kiezen. Er zijn veel verschillende PLM-software oplossingen op de markt, dus het is belangrijk dat je er een kiest die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Bijvoorbeeld de Nederlandstalige oplossingen PLM sap en Pro.File.

  • Ten derde moet je de software oplossing implementeren en alle belanghebbenden trainen in het gebruik ervan.

  • Ten vierde is het belangrijk dat alle betrokkenen het systeem leren kennen. Ze moeten bovendien niet alleen het systeem, maar ook hun rol in het proces begrijpen.

  • Tot slot misschien wel de belangrijkste stap: testen! Zodra alles draait, is het belangrijk om het systeem grondig te testen voordat het live gaat.

Conclusie

PLM is essentieel voor elk bedrijf dat zijn bedrijfsprocessen wil optimaliseren. Het kan jou helpen tijd en geld te besparen en jouw resultaat te verbeteren. Kies daarom een PLM-software oplossing die bij jouw bedrijf past en train je medewerkers het te gebruiken. Dan zal je na livegang profiteren van betere processen.