Verenigde Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Veiligheidsharnassen zijn er voor jou!

Wie veilig wil kunnen werken op hoogtes of op gevaarlijke locaties, doet er goed aan zich extra te beveiligen. Ongelukken kunnen in een klein hoekje zitten, waardoor extra veiligheid altijd verstandig is. Ondanks dat veiligheidsharnassen alom bekend zijn, weet niet iedereen wat het precies is en hoe je het juist gebruikt. Het is belangrijk om goed te weten waar het voor dient, hoe het werkt en hoe je het moet gebruiken, zodat je er het meeste voordeel uit haalt. Safety One Solutions vertelt je graag meer over dit onderwerp. Wil je direct naar de website, ga dan naar: https://www.valbeveiligingsshop.nl/veiligheidsharnassen/.

 

Veiligheidsharnas

 

Een veiligheidsharnas bestaat in de basis uit dezelfde onderdelen. Het is een harnas wat bestaat uit twee beenlussen en twee borstlussen. Deze lussen zijn allemaal verstelbaar, waardoor er altijd wel een passend harnas te vinden is. Naast de lussen zijn er vaak verschillende lussen en ogen te vinden aan het harnas, waarmee je jezelf kunt bevestigen aan een touw of ander object. Het harnas is veelal gemaakt van nylon en polyester en de aanhechtingspunten bestaan uit aluminium en/of staal.

 

Werking van een veiligheidsharnas

 

Elk harnas werkt op dezelfde manier. Door de vier lussen zit je stevig vast en worden de druk- en trekkrachten verdeeld over het harnas en het lichaam. Om het harnas aan te trekken leg je het op de grond en stap je in de beenlussen. Vervolgens trek je het harnas omhoog en trek je de borstlussen over je schouders heen. Het harnas stel je vervolgens af naar jouw lichaam. Zorg dat je de beenlussen en borstlussen per twee aantrekt. Dus je dit niet, heb je kans dat het harnas scheef komt te zitten. De krachten zullen dan niet goed verdeeld worden, waardoor je niet ideaal in het harnas zal kunnen hangen en bewegen. Na het aantrekken van het harnas kan je jezelf gaan vastzetten of aankoppelen aan een ankerpunt.

 

Hoe kies je het juiste veiligheidsharnas?

 

Er zijn enorm veel verschillende variaties in harnassen. De basis van elk product is hetzelfde. Toch kunnen de kleine verschillen een groot verschil maken in het gebruik. Het belangrijkste is dat je een harnas kiest, welke het beste past bij dat wat je ermee wil doen. Met dit in je achterhoofd kan je al voorzichtig een keuze gaan maken. Andere belangrijke kenmerken om op te letten zijn de stevigheid, de kwaliteit en de slijtvastheid.

 

Safety One Solutions is een specialist is valbeveiliging en helpen je graag verder. Zij beschikken over een ruim assortiment aan Veiligheidsharnassen.

https://www.valbeveiligingsshop.nl/