Verenigde Zaken
Image default
Marketing en reclame

Wanneer is je website aan vervanging toe?

Uw website is het gezicht van uw bedrijf, en nog een vriendelijk ook. Hij verwelkomt klanten, begroet potentiële klanten en deelt uw belangrijkste informatie. U zou niet dezelfde kleren dragen als 10 jaar geleden, dus waarom zou u een verouderde website houden? Maar als het aankomt op het updaten van een site, zitten we soms in het ongewisse. Is het tijd voor een complete revisie of slechts voor een paar snelle oplossingen? Het is niet altijd duidelijk wanneer de tijd rijp is, maar er zijn een aantal tekenen die aangeven wanneer u moet overwegen uw hele website te vervangen. Lees verder om te zien of het tijd is om te breken met uw oude site en fris te beginnen met een nieuwe.

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij de beslissing wanneer uw website toe is aan een opfrisbeurt.

Er zijn veel factoren die u moet overwegen wanneer u beslist of uw website een opfrisbeurt nodig heeft of niet.

 • Wacht niet tot u een probleem heeft met uw huidige website.
 • Wacht niet tot u ontevreden bent met de resultaten van Google Ads, SEO en social media op uw bestaande site.
 • Wacht niet tot de zoekmachines uw huidige site bestraffen voor het hebben van verouderde inhoud of andere technische problemen zoals gebroken interne links (die op elke site kunnen voorkomen).

Het verkeer neemt af.

Als u verkeer verliest, is het tijd om uw website te updaten. Overweeg dit: een mobielvriendelijke website is niet alleen toegankelijker vanuit het oogpunt van de gebruiker, maar ook veel minder duur voor u. Vanaf juli 2015 kondigde Google aan dat de nummer één factor die wordt gebruikt bij het bepalen van de zoekrangschikking mobielvriendelijkheid is (gevolgd door inhoud en links). Als een website niet mobielvriendelijk is, dan is de kans groot dat bezoekers een foutmelding te zien krijgen wanneer ze de website proberen te openen op hun smartphone of tablet. U kunt klanten verliezen door afbeeldingen van slechte kwaliteit, slechte klantenservice en slechte klantbeoordelingen – dit kan allemaal worden voorkomen met een goed ontworpen responsive page design.

Uw website is niet geschikt voor mobiele apparaten.

Met de opkomst van mobiele apparaten, moet uw website toegankelijk zijn op mobiele apparaten. Sterker nog, volgens Statista.com waren er in 2018 wereldwijd 3 miljard actieve smartphones en 6 miljard actieve tablets. Met deze aantallen die elk jaar toenemen, is het geen wonder waarom u ervoor moet zorgen dat uw site mobielvriendelijk is:

 • Het helpt met SEO
 • Het verhoogt de betrokkenheid
 • Het verbetert de gebruikerservaring

Uw site is traag om te laden.

Als uw website traag laadt, zullen bezoekers waarschijnlijk vertrekken. Dit kan gebeuren ongeacht hoe goed u uw site optimaliseert voor zoekmachines en mobiele apparaten.

Snelle laadtijden zijn van cruciaal belang voor het verbeteren van de gebruikersbetrokkenheid en het conversiepercentage, aangezien uit onderzoek blijkt dat 80% van de gebruikers verwacht dat een pagina in twee seconden of minder laadt.

Het merk van uw bedrijf is veranderd.

Als u uw bedrijf een re-branding heeft gegeven of als uw bestaande website niet de huidige staat van uw merk weergeeft, is het tijd om een website re-design te overwegen. U heeft wellicht gekozen voor een re-branding omdat:

 • Uw logo is veranderd.
 • U probeert nieuwe markten te betreden of uit te breiden buiten wat u momenteel aanbiedt als een dienst of product.

Een nieuwe website zorgt ervoor dat uw bedrijf er niet muf en gedateerd uitziet, beter presteert en uw klanten inspireert.

 • Een nieuwe website zorgt ervoor dat uw bedrijf er niet muf en gedateerd uitziet.
 • Een nieuwe website zal beter presteren dan een oude, wat betekent dat het gemakkelijker is om te navigeren en pagina’s sneller laden.
 • Een nieuwe website kan uw klanten inspireren om lange termijn klanten of loyale volgers te worden die u de komende jaren willen zien slagen.

Nieuwe website laten maken ja of nee?

Al deze factoren samen maken de beslissing om uw website te vervangen eenvoudiger. Een nieuwe website laten maken zorgt ervoor dat uw bedrijf er niet muf en gedateerd uitziet, beter presteert en uw klanten inspireert. Met zo veel opties die er zijn, moet u in staat zijn om een oplossing te vinden die aan uw behoeften voldoet.

 

https://allinone-media.nl/