Verenigde Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

Tv streaming diensten of satellieten?

Tegenwoordig zijn er heel veel streamingdiensten waar mensen van gebruik kunnen maken, je hebt Netflix Amazon HBO max noem het maar op. Het wordt bijna zelfs teveel om op te kunnen noemen. Via zulke streamingdiensten kun je dan namelijk kiezen of je films of series wilt kijken of nog veel meer. Doordat men een groot aantal beschikbaarheid van streamingdiensten heeft, wordt er dus vaker gekozen om geen satelliet tv meer te gebruiken. Ook kiezen mensen steeds minder voor Ziggoboxen of KPN achtige diensten. Hierdoor zijn er bijvoorbeeld ook steeds meer mensen die kiezen om canal digitaal opzeggen via 123opzeggen.

Is het voordeliger?

Over het algemeen kan het voordeliger lijken als je meer gebruik maakt van diensten als Netflix, Amazon, HBO max. Sommige van deze abonnementen kunnen zelfs maar iets van € 4 per maand kosten. Over het algemeen is dit natuurlijk een heel stuk goedkoper als je gebruik maakt van diensten als een Ziggo abonnement. Het is wel belangrijk om daarbij niet te vergeten dat abonnementen van Ziggo vaak niet alleen maar televisie zenders zijn, maar juist ook vaak pakketten zijn waarbij internet en telefoon bij inbegrepen zit. Hierdoor is het misschien wat lastiger om ervoor te kiezen om bijvoorbeeld canal digitaal op te zeggen via 123opzeggen. Pakketten van zulke providers kunnen wel daarentegen vaak oplopen naar de 50 euro per maand.

De heisa van het aansluiten.

Het is daarbij ook nog eens een stuk irritanter Als je alles van een internet provider moet gaan aansluiten, satelliet tv internet en een telefoonlijn noem het maar op.  Je bent uiteraard niet verplicht om al deze dingen te nemen bij je pakket, maar het kan toch zijn dat je altijd een paar extra neemt. Dit kan zijn wegens het jou wordt aangeboden door middel van een aanbieding van de provider. Met streamingabonnementen is het dus allemaal een beetje makkelijker.