Verenigde Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

Op deze manieren creëer jij meer ruimte in huis!

Samenwonen met je grote liefde is iets waar velen van ons naar streven. Een plekje voor jou en je partner waar je heerlijk kunt ontspannen en goede gesprekken kunt voeren. Na verloop van tijd kiezen veel stellen ervoor om samen een kindje te krijgen. Eén wordt twee en in sommige gevallen zelfs drie. Als je inmiddels een groot gezin hebt en nog steeds dezelfde woning, dan is het van belang dat je zorgt voor meer ruimte. 

Overweeg een dakopbouw

Een zeer innovatieve manier om aan extra leefruimte te komen, is door een prefab dakopbouw van De Aanbouw Expert te laten plaatsen. Hierbij wordt er een in de fabriek gebouwde kamer op een bestaande verdieping geplaatst. Om dit te kunnen doen is het van belang dat de verdieping waar de kamer bovenop komt, vlak is. Je ziet dan ook vaak dat er een dakopbouw op de garage wordt geplaatst. De mogelijkheden hiervoor zijn oneindig en bieden erg veel mogelijkheden. Bovendien kan het de waarde van je woning ook nog eens behoorlijk laten toenemen.

Zorg voor een uitbouw

Een andere optie die je hebt om meer woonruimte te creëren, is door een uitbouw te laten maken door een specialist. Houd er hierbij rekening mee dat er erg lange wachttijden kunnen zijn en dat de inkoopprijzen in verloop van tijd kunnen toenemen. De totale kosten kunnen hierdoor hoger uitvallen als wat je vooraf had verwacht. Lees de offerte daarom goed door voordat je een akkoord geeft. Probeer daarnaast ook zo goed mogelijk te onderzoeken hoe groot de kans is dat de materialen de komende maanden duurder zullen worden.

Is een serre iets voor jou?

Als je kinderen regelmatig vrienden uitnodigen dan wordt het al snel druk in huis. Om ervoor te zorgen dat jij en je partner alsnog tv kunnen kijken, zou je ervoor kunnen kiezen om een serre te laten bouwen. Je levert hiervoor een stukje tuin in en creëert daarmee een extra ruimte. De kosten zijn in vergelijking met een uitbouw stukken goedkoper. Echter, de mogelijkheden die je hebt zijn wel wat beperkter.

https://www.deaanbouwexpert.nl/dakopbouw/