Verenigde Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

Een videocamera voor een vergadering kopen: conferentiecamera

Wie vaak aan het vergaderen is, weet dat het af en toe flink stoeien kan zijn met de camera. Een deel van de mensen wil namelijk graag de vergadering vanuit huis volgen. Je moet dan met een conferentiecamera live streamen naar huis. De camera zelf staat opgesteld in de conferentieruimte of vergaderruimte. Deze beelden stream je dan weer via bepaalde vergadersoftware, zoals Microsoft Teams en Zoom naar de mensen thuis. Als groot bedrijf is het echt erg verstandig om te investeren in een goede camera voor op kantoor. Hierbij kun je denken aan de Meeting OWL Pro of een andere gelijkwaardige camera. De keuze is echt reuze op het gebied van slimme camera’s om mee te vergaderen. Hieronder lees je meer uitleg over dit begrip.

Hoezo heb je zo’n camera nodig in de vergaderzaal?

Er zijn enorm veel redenen te bedenken waarom je een vergadering met camera wilt opnemen. Misschien wil je het wel opnemen zodat je het later kan terugkijken. Of dat iemand de notulen kan maken nadat de vergadering is geweest. Meestal willen grote bedrijven het live uitzenden naar collegae die thuis aan het werk zijn. Zij kunnen dan de camera via de videoconferentiecamera volgen. Erg handig! Er zijn verschillende camera’s geschikt voor deze doeleinden, maar de beste varianten hebben leuke functies voor in de vergadering.

Autofocus

Het leukste en handigste is als de camera automatisch zoomt op de persoon die aan het praten is. Zo zie je de mensen niet in beeld die niet aan het praten zijn. Dit voorkomt ruis bij de mensen die thuis kijken. Maar ook werkt het heel fijn. De vergaderzaal kun je natuurlijk ook volledig in beeld brengen. Echt goede conference cams kunnen namelijk meerdere weergaven tegelijk laten zien.

Compatibiliteit

Dit is een van de belangrijkste functies waar je naar kijkt als je een camera voor vergaderingen op kantoor gaat kopen. Je wilt weten of de laptop of pc die je op kantoor hebt staan wel geschikt is om een videovergadering mee op te nemen en te leiden. Kijk goed naar de verschillende specificaties van deze handige vergadercamera’s.