Verenigde Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

4 tips voor het inrichten van je bedrijfstuin!

Een bedrijfstuin is een geweldige om de geest van je medewerkers te verfrissen en tegelijkertijd het milieu te verbeteren. Het inrichten van een bedrijfstuin is en blijft wel een uitdaging, vooral wanneer je niet weet waar je nou eigenlijk moet beginnen. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips om je alvast op weg te helpen bij het inrichten van een geweldige bedrijfstuin! 

Verminder het omgevingsgeluid  

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat een bedrijfstuin de ideale plek is voor medewerkers om te ontspannen. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als zij dit in alle rust kunnen doen. De meeste bedrijven zijn gevestigd in de buurt van een autoweg of treinrails. Dan is het natuurlijk niet zo fijn om te werken in de tuin. Plaats daarom een geluidsscherm wanneer je hier de ruimte voor hebt. Op deze manier verminder je het geluid van wegverkeer of railverkeer. 

Simpel en strak 

De meeste bedrijfstuinen zijn zakelijk en formeel ingericht. Denk hierbij aan strakke materialen zoals; staal, onderhoudsvriendelijke stoelen en meubels en beplanting in bakken of potten. Op deze manier krijg je geen uitgroei en moet het zo nu en dan alleen bijgehouden worden. Een simpele en strakke bedrijfstuin zorgt voor een representatief beeld en verzorgd uiterlijk. Houd wel rekening met het feit dat de tuin past bij het interieur en hier één lijn in zit. 

Denk aan de veiligheid

Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het inrichten van een bedrijfstuin is natuurlijk de veiligheid. Zorg daarom dat er voldoende paden zijn om te voorkomen dat medewerkers uitglijden of struikelen. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat er geen gevaarlijk gereedschappen of chemische middelen in de buurt van de tuin zijn. In je eigen privé tuin heeft dit allemaal minder consequenties dan met een bedrijfstuin. Wees hier daarom heel alert op! 

Zithoek 

Tot slot wil je natuurlijk dat je medewerkers hier kunnen ontspannen. Richt daarom een leuke zitplek in waar al je medewerkers even heerlijk tot rust kunnen komen, of juist even werken in de tuin wanneer het lekker weer is. Plaats hier een leuke loungeset met wat mooie en zachte kussens. Op deze manier wordt het natuurlijk ook een hele fijne plek om de vrijdagmiddagborrel te houden in de zomer en lente. 

 

Een bedrijfstuin is een geweldige manier om de geest van alle medewerkers te verfrissen. Kies daarom de juiste locatie uit, kies de juiste planten uit, neem de veiligheidsmaatregelen en creëer een bedrijfstuin waar alle medewerkers van kunnen genieten!