Verenigde Zaken
Image default
Auto-industrie

Zo vul je samen met een recruitmentbureau jouw vacature succesvol in

Als je in de recruitment werkt, merk je het dagelijks: kandidaten op de arbeidsmarkt zijn schaars, maar er is een overvloed aan vacatures beschikbaar. 

Eén kans voor een eerste indruk

Via LinkedIn kun je goed targetten wie jouw vacature ziet. De kunst is niet meer om ervoor te zorgen dat de juiste kandidaten jouw vacature zien. De kunst is dat beschikbare kandidaten, zich een beeld kunnen vormen van het bedrijf, de inhoud en de plaats van de rol in de organisatie. Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Zorg ervoor dat die goed is. Pas als een beeld gevormd kan worden van de baan, dat aansluit bij de wensen, besluiten kandidaten in gesprek te gaan. Een gespecialiseerd recruitmentbureau zorgt daarvoor. Een voorbeeld van een dergelijk bureau is Set Supply Chain Professionals.

Een goed beeld vormen

Set is gespecialiseerd in Supply Chain Recruitment. Ze werken exclusief met opdrachtgevers. Wat inhoudt dat zij het alleenrecht krijgen om opdrachten succesvol te maken. Enkele opdrachtgevers adverteren naast deze exclusiviteit zelf met vacatures op hun website. Daar ontstaan uitdagingen. Op social media wordt deze vacature dan door andere commerciële bureaus opgepakt, hopend een kandidaat te vinden en een fee te vangen.

Er zitten verschillen tussen commerciëlere bureaus en gespecialiseerde bureaus. Bij commerciële bureaus werken vaak geen specialisten maar generalisten, waardoor de recruiters meestal niet in staat zijn specifieke vak gerelateerde vragen te beantwoorden.

Wanneer bureaus er met vacatures vandoor gaan, verhindert dit dat een potentiële kandidaat zich een goed beeld vormt. Sterker nog, ze zorgen ervoor dat deze persoon al is afgehaakt voordat het door jou ingehuurde bureau deze kandidaat benaderd heeft. 

Kwaliteit boven kwantiteit

Geef de vacature daarom uit handen aan een professioneel en gespecialiseerd recruitmentbureau dat jouw markt kent en weet welke kwaliteiten nodig zijn om succesvol te zijn. Een bureau dat niet lukraak mensen benadert, maar creatief en innovatief is en gericht te werk gaat om een goede eerste indruk te maken!