Verenigde Zaken
Image default
Auto-industrie

De beste techniek voor je website

Als je een website hebt is het belangrijk dat die altijd functioneert. Het heeft geen enkele zin om te kiezen voor een provider waar je site regelmatig offline is, want dat schrikt bezoekers af. Ook moet je website snel werken. Als je een site hebt waarbij het telkens lang duurt voordat een pagina is geladen, zullen bezoekers snel afhaken. Ondanks dat je bij het zoeken naar een goed webhosting pakket hoge technische eisen hebt, wil je daarvoor niet te veel betalen. Deze kosten keren maandelijks terug, dus als je hierop kunt besparen heb je daar jarenlang plezier van.

Welk pakket is noodzakelijk?

Het is niet zomaar duidelijk welk pakket geschikt is voor jouw website. Dat is mede afhankelijk van de techniek die nodig is om je site goed te laten functioneren. Ook de verwachte hoeveelheid bezoekers speelt een rol, evenals de mogelijkheden die je wilt hebben als administrator. Al die aspecten hebben invloed op het benodigde webhosting pakket. De producten die je bij WebOké kunt afnemen staan bekend vanwege de lage tarieven. Die variëren van nog geen € 1,50 tot € 4,40 per maand. Met het meest eenvoudige pakket kun je al een site laten draaien op WordPress of Joomla. Voor een site met een webshop heb je een krachtiger pakket nodig.

Welke naam krijgt je site?

Een van de belangrijkste aspecten van een succesvolle site is de domeinnaam die daarvoor wordt gekozen. De domeinnamen in Nederland werden beheerd door de Stichting Internet Domein Registratie (SIDN), maar je kunt ook bij een provider als WebOké een domeinnaam checken of registreren. Het checken van een domeinnaam is niet moeilijk. Op de site kan een gewenste domeinnaam worden ingevuld. Je krijgt vervolgens een overzicht te zien met de namen en de extensies die al in gebruik zijn en die nog vrij zijn. Vervolgens kun je zo’n naam registreren of een reeds bestaande naam naar WebOké verhuizen.